שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פרפרי ברבוניה באורגנו / בני סיידא

מקור המנה בעיר נאפולי שבאיטליה. דגי ברבוניה נמכרים בדרך כלל לא מנוקים, אך המלאכה פשוטה. הסבר בהמשך.


חומרים
12 ברבוניות
1/2 כוס קמח
מלח ופלפל שחור
2 כפות אורגנו מיובש
שמן לטיגון עמוק
4 חצאי לימונים
אופן ההכנה
  1.  שוטפים את הדגים היטב כדי להסיר את הקשקשים ומסלקים את הראשים. עושים חתך בבטן הדג, מהראש לכיוון הזנב, ומוציאים את הקרביים. מעבירים אגודל מתחת לעצם האדרה, מהראש כלפי הזנב, פותחים את הדג ומשטחים אותו. ממשיכים כך עם כל הדגים.
  2. שוטפים את הדגים שוב ושוטפים במגבות נייר. מערבבים את הקמח עם מלח, פלפל ואורגנו. טובלים את הדגים משני הצדדים בקמח המתובל ומנערים כדי להסיר עודפים.
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הדגים עד שהם מזהיבים. מגישים חם עם חצאי לימונים.


חזרה