שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שיפודי דג בבלילה ברוטב סקורדיליה / בני סיידא

מקור המנה בטורקיה.


חומרים
1 ק"ג פילה דג חתוך לקוביות עבות
1/2 כוס מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון עמוק
לבלילה:
1/2 1 כוסות קמח
2 ביצים
2 כפות שמן
מלח ופלפל שחור
3/4 כוס בירה
לרוטב:
2 כוסות פיסות לחם שרויות במים וסחוטות
8 שיני שום כתושות
1/2 כוס שמן
1/4 כוס חומץ
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1.  שורים את קוביות הדג במיץ הלימון לחצי שעה ומסננים. מתבלים במלח ופלפל. 
  2. שמים בקערה את הקמח, הביצים, השמן, מלח ופלפל. מוסיפים את הבירה ומערבבים לבלילה חלקה. 
  3. הרוטב: שמים במעבד מזון את כל המרכיבים פרט לשמן ומעבדים לתערובת חלקה. מוסיפים את השמן בזרם דק ואיטי עד שמתקבל מרקם חלק. טועמים ומשפרים את התיבול.
  4. נועצים את קוביות הדגים בשפודי עץ. מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את שפודי הדגים בבלילה ומטגנים עד להזהבה. מגישים עם הרוטב.

חזרה