סרדינים ממולאים ומטוגנים ברוטב צ'רמולה
/ בני סיידא
מקור המנה במרוקו. הסרדינים הטריים זולים וקלים מאוד לניקוי. השיטה מוסברת בהמשך.
|
חומרים
|
1 ק"ג סרדינים טריים |
1 כוס כוסברה קצוצה |
10 שיני שום כתושות |
1 כף כמון |
חריסה חריפה, לפי הטעם |
מלח |
1/2 כוס קמח |
2 ביצים טרופות |
שמן לטיגון עמוק |
לרוטב: |
1/2 כוס חומץ |
1/3 כוס שמן זית |
1 כפית פפריקה חריפה |
6 שיני שום כתושות |
1/2 כוס כוסברה קצוצה |
מלח |
אופן ההכנה |
- מנקים את הדגים: מסירים את הראש והזנב, עושים חתך בבטן מהראש לכיוון הזנב, מוציאים את הקרביים ומסלקים את האדרה. שוטפים היטב, מייבשים ומשטחים כל דג.
- מערבבים בקערה את הכוסברה, השום, הכמון, חריסה ומלח. מניחים על משטח העבודה דג כשהעור כלפי
- מטה. שמים על הדג מעט מהמלית ומכסים בדג נוסף כשצד העור כלפי מעלה. מתקבל זוג סרדינים צמודים. מכינים כך את כל הדגים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. מקמחים את צמדי הדגים משני הצדדים, טובלים בביצה טרופה ושוב בקמח ומטגנים עד להזהבה.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים עם הדגים.
|
חזרה |