שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף מטוגן בסגנון דרומי / ליאור לב-רן

יש הטוענים כי הטיגון בשמן לא רותח יגרום לעוף לספוג הרבה שמן. לכן חשוב להקפיד שלפני הטיגון הראשוני, השמן יהיה חם מאוד - כך הציפוי יאטום את העוף והוא ימשיך להתבשל אך לא יספוג יותר שמן כאשר מנמיכים את הלהבה.


חומרים (5 מנות)
10 כרעי עוף
שמן לטיגון עמוק
למשרה:
2 כוסות חלב או בירה
1/2 כוס רוטב סויה
מלח ופלפל
לציפוי:
2 כוסות קמח
2 כוסות קורנפלור
2 כוסות קורנפלקס
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1/2 כוס חרדל
4 ביצים
מלח ופלפל
10 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
  1. מערבבים את חומרי המשרה בקערה, מוסיפים את חתיכות העוף, מכסים ומשאירים במקרר למשך לילה.
  2. בקערה, מערבבים כוס קמח עם כוס קורנפלור.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים את הביצים עם החרדל, השום, המלח והפלפל.
  4. בקערה נוספת, מערבבים כוס קורנפלור, כוס קמח ואת ההקורנפלקס. מוסיפים את שני סוגי הפפריקה.
  5. טובלים כל חתיכת עוף בקערה הראשונה (מצפים בקמח), אז בקערה השניה (בביצים) ובסוף בקערה השלישית (ציפוי שני של קמח וקורנפלקס). מניחים את חתיכות העוף המצופות במקרר לשעה לפחות -זה גורם לציפוי להתקשות ולהדבק לעוף.
  6. במחבת עמוקה, מחממים שמן בגובה של 5 ס"מ. כשהשמן רותח, מניחים בפנים את חתיכות העוף, מטגנים כ-2 דקות מכל צד, ומיציאים. לאחר שכל חתיכות העוף קיבלו את הטיגון הראשוני וההשחמה, מנמיכים את הלהבה מתחת לשמן ומחזירים כל חתיכה לטיגון בשמן הלא רותח עוד כ-4-3 דקות מכל צד. איך בודקים אם העוף מוכן? דוקרים בסכין - אם יוצא נוזל ורוד, צריך עוד כמה דקות - אם הנוזל שקוף, העוף מוכן.
  7. מניחים על נייר סופג ומגישים מיד עם סלט כרוב במיונז.



חזרה