שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שניצל תירס / מירה אזולאי

גרסה ביתית וסופר-בריאה לשניצל תירס עסיסי מבפנים ופריך מבחוץ


חומרים
1 ק"ג גרגרי תירס טרי
3-4 תמרים עסיסיים, מושרים במעט מים
2 כפות פשתן טחון במקום, מעורבב עם כ-1/3 כוס מים
1 בצל לבן
2 כפות קמח תירס דק
2 כפות קמח תפוחי אדמה
שבבי סויה עם גרעינים
אופן ההכנה

  1. מאדים בצל במחבת מכוסה ללא שמן.
  2. מכניסים לבלנדר רבע מכמות התירס יחד עם התמרים.
  3. מוסיפים כחצי מכמות התירס שנותרה ומערבלים שוב.
  4. מוסיפים את מה שנותר לערבול קצר ביותר ומעבירים לקערה יחד עם הבצל המאודה.
  5. מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר: קמחים, טחינה ועשבים.
  6. עם ידיים רטובות לוקחים חופן מהתערובת ויוצרים כדורים, מצפים כל כדור ומסדרים-משטחים בתבנית.
  7. אופים בטמפ' של 170 מעלות כ-25 דקות ואם לא דחוף, עדיף בטמפ' של 120 מעלות לכשעה, כך נשמור על יותר ערכים תזונתיים.

 

חזרה