שניצל תירס
/ מירה אזולאי
גרסה ביתית וסופר-בריאה לשניצל תירס עסיסי מבפנים ופריך מבחוץ
|
חומרים
|
1 ק"ג גרגרי תירס טרי |
3-4 תמרים עסיסיים, מושרים במעט מים |
2 כפות פשתן טחון במקום, מעורבב עם כ-1/3 כוס מים |
1 בצל לבן |
2 כפות קמח תירס דק |
2 כפות קמח תפוחי אדמה |
שבבי סויה עם גרעינים |
אופן ההכנה |
- מאדים בצל במחבת מכוסה ללא שמן.
- מכניסים לבלנדר רבע מכמות התירס יחד עם התמרים.
- מוסיפים כחצי מכמות התירס שנותרה ומערבלים שוב.
- מוסיפים את מה שנותר לערבול קצר ביותר ומעבירים לקערה יחד עם הבצל המאודה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר: קמחים, טחינה ועשבים.
- עם ידיים רטובות לוקחים חופן מהתערובת ויוצרים כדורים, מצפים כל כדור ומסדרים-משטחים בתבנית.
- אופים בטמפ' של 170 מעלות כ-25 דקות ואם לא דחוף, עדיף בטמפ' של 120 מעלות לכשעה, כך נשמור על יותר ערכים תזונתיים.
|
חזרה |