שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות ריבה מבצק פריך / שאול אברון, מסעדת יועזר

ג'ו מרסיאנו ממסעדת הקנטינה הוא היועץ של "יועזר" לענייני מאפים ואופה נורא מוכשר כשלעצמו. כשהתייעצתי עמו לגבי קינוחים בבראנץ' סוף השבוע שלנו, הוא הציע לקחת את הבצק הפריך שבו אנחנו משתמשים לטארטים, לגלגל אותו בריבה, לאפות כרולדה ולהגיש כעוגייה.

היינו ספקנים, ובכל זאת ניסינו ונהדמנו מהתוצאה ומכמה שהעוגיות הפשוטות האלה טעימות, לא מתוקות מדי ומהוות סיום נהדר לארוחה.


חומרים (20 יחידות)
290 גרם קמח
3 חלמונים
1 ביצה
60 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
למלית התות:
1 ק"ג תותי שדה
מיץ מלימון אחד
1 מקל וניל
1 ק"ג סוכר
אופן ההכנה
  1. מכינים את מלית התותים: מערבבים את כל החומרים ושמים במקרר ללילה שלם. מעבירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-7 שעות
  2. מכינים את הבצק: שמים את הסוכר, הלימון והחמאה בקערת המיקסר ומעבדים עם מוש "גיטרה" עד לקבלת משחה חלקה. מוסיפים את הביצה והחלמונים אחת אחת וכשהתערובת חלקה מכבים את המיקסר. מוסיפים את כל הקמח, ומדליקים את המיקסר במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מכניסים את הבצק למקרר למנוחה של 3 שעות.
  3. מכינים את רולדת העוגיות: מרדדים את הבצק הפריך לכדי מלבן מורחים בריבה, מגלגלים למין רולדה ואופים בתנור שחומם לטמפרטורה של 200 מעלות ל-30-35 דקות, עד שמתקבל בצק זהוב. מוציאם מהתנור לצינון בטמפרטורת החדר במשך כחצי שעה וחותכים לפרוסות.
חזרה