קרפלעך מטוגנים במלית קורקבנים
/ שאול אברון, יועזר
מתכון ביתי שאימצו ב"יועזר". את הקרפלעך המטוגנים מכינים עם איילעך, ביצי תרנגולת שלא הוטלו. כדאי להגיש עם בצל מטוגן.
|
חומרים (6 מנות)
|
לבצק הקרפעלך (20 יחידות): |
250 מ"ל חלב |
80 גרם חמאה |
150 גרם קמח |
3 ביצים |
כפית מלח |
מעט סוכר |
למילוי העוף: |
500 גרם לבבות עוף מנוקים |
5 קורקבני עוף |
10 יחידות איילעך- ביצים קטנות |
תפוח אדמה אחד חתוך לקוביות |
כרישה אחת חתוכה לפרוסות דקות |
2 כפות שומן אווז/ברווז (ביועזר מעדיפים שומן חזיר) |
מלח |
פלפל שחור |
פלפל צ'ילי אחד |
להגשה: |
2 בצלים קצוצים דק ומטוגנים עד להזהבה עמוקה |
אופן ההכנה |
- מכינים את בצק הקרפלעך: מרתיחים את החלב עם החמאה, המלח והסוכר. מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח. מערבבים תוך חימום על אש קטנה עד שמתקבלת תערובת הומוגנית.
- מעבירים למיקסר ומוסיפים ביצים אחת אחת ובהדרגה תוך הקצפה. מכניסים את הבצק לקירור לשעתיים לפחות.
- מכינים את מילוי הקורקבנים: מאדים את תפוח האדמה החתוך ואת הכרישה בשומן על אש נמוכה עם מעט מלח ופלפל עד שתפוח האדמה מתרכך. מסננים ומניחים בצד.
- מבשלים את הקורקבנים ואת האיילעך בשלמותם במים למשך שעתיים.
- מקפיצים במחבת את הלבבות והקורקבנים עם הצ'ילי ל-3-4 דקות . מורידים מהאש ומעבירים למג'ימיקס וטוחנים בפולסים עד לקבלת מסה גסה (בשום אופן לא כדאי להגיע לכדי משחה). מוסיפים את התערובת הטחונה לתפוחי האדמה המאודים. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
- מכינים את הקרפלעך: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 4-5 מ"מ. יוצרים בעזרת כוס עיגולים בקוטר של 12 ס"מ. מניחים כף ממלית הקורקבנים, מרטיבים מעט את שולי הכיסון במים וסוגרים לצורת חצי עיגול ומהדקים את קצוותיו היטב.
- מטגנים בשומן האווז 2 דקות מכל צד.
- חוצים את האיילעך ומטגנים לדקה. מגישים יחד עם הקרפלעך והבצל המטוגן.
|
חזרה |