שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרפלעך מטוגנים במלית קורקבנים / שאול אברון, יועזר

מתכון ביתי שאימצו ב"יועזר". את הקרפלעך המטוגנים מכינים עם איילעך, ביצי תרנגולת שלא הוטלו. כדאי להגיש עם בצל מטוגן.


חומרים (6 מנות)
לבצק הקרפעלך (20 יחידות):
250 מ"ל חלב
80 גרם חמאה
150 גרם קמח
3 ביצים
כפית מלח
מעט סוכר
למילוי העוף:
500 גרם לבבות עוף מנוקים
5 קורקבני עוף
10 יחידות איילעך- ביצים קטנות
תפוח אדמה אחד חתוך לקוביות
כרישה אחת חתוכה לפרוסות דקות
2 כפות שומן אווז/ברווז (ביועזר מעדיפים שומן חזיר)
מלח
פלפל שחור
פלפל צ'ילי אחד
להגשה:
2 בצלים קצוצים דק ומטוגנים עד להזהבה עמוקה
אופן ההכנה
  1. מכינים את בצק הקרפלעך: מרתיחים את החלב עם החמאה, המלח והסוכר. מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח. מערבבים תוך חימום על אש קטנה עד שמתקבלת תערובת הומוגנית.
  2. מעבירים למיקסר ומוסיפים ביצים אחת אחת ובהדרגה תוך הקצפה. מכניסים את הבצק לקירור לשעתיים לפחות.
  3. מכינים את מילוי הקורקבנים: מאדים את תפוח האדמה החתוך ואת הכרישה בשומן על אש נמוכה עם מעט מלח ופלפל עד שתפוח האדמה מתרכך. מסננים ומניחים בצד.
  4. מבשלים את הקורקבנים ואת האיילעך בשלמותם במים למשך שעתיים.
  5. מקפיצים במחבת את הלבבות והקורקבנים עם הצ'ילי ל-3-4 דקות . מורידים מהאש ומעבירים למג'ימיקס וטוחנים בפולסים עד לקבלת מסה גסה (בשום אופן לא כדאי להגיע לכדי משחה). מוסיפים את התערובת הטחונה לתפוחי האדמה המאודים. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
  6. מכינים את הקרפלעך: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 4-5 מ"מ. יוצרים בעזרת כוס עיגולים בקוטר של 12 ס"מ. מניחים כף ממלית הקורקבנים, מרטיבים מעט את שולי הכיסון במים וסוגרים לצורת חצי עיגול ומהדקים את קצוותיו היטב.
  7. מטגנים בשומן האווז 2 דקות מכל צד.
  8. חוצים את האיילעך ומטגנים לדקה. מגישים יחד עם הקרפלעך והבצל המטוגן.

חזרה