שלח להדפסה  
חגים ומועדים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

וייסבראטן / שאול אברון, יועזר

נתח בטעם טוב, מרוכז וקצת יבש, שמתאים למי שאוהב אותם כאלה. מאד מתאים להכנה בסגנון איטלקי, בסגנון המכונה רוסטו - בישול בחום נמוך לאורך זמן עם חמאה מזוקקת.

את החמאה אפשר להחליף בכוס בשמן זית.


חומרים (4 מנות)
1 ק"ג וייסבראטן (רצוי של ביק ולא של פרה בוגרת)
200 גרם חמאה מזוקקת
אופן ההכנה
  1. מכינים חמאה מזוקקת: בסיר קטן מניחים חמאה וממיסים על להבה בעוצמה נמוכה. מסירים מהאש ומניחים להצטנן למשך מספר דקות. לאחר שהצטננה החמאה, מכפים בעזרת כף ומסלקים את המוצקים הלבנים שצפים על פני השטח. בעזרת מצקת נקייה, מוציאים את השומן הנוזלי ומעבירים דרך מסננת לכלי קיבול אחר - יש להקפיד לא להכניס את המשקעים החלביים שבתחתית הסיר.
  2. סוגרים את הנתח מכל הכיוונים במחבת ברזל. מכניסים לסיר ומכסים לגמרי בחמאה המזוקקת. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי, עד שהבשר מגיע לטמפרטורה פנימית של 80 מעלות. מצננים וחותכים לפרוסות דקות.
חזרה