|
|
|
|
תבשיל סינייה בתבנית אישית
/ רותי קינן
|
חומרים (2 מנות)
|
500 גרם בשר טחון (בקר או תערובת של בקר ועוף) |
2 כפות שמן זית |
1 תפוח אדמה גדול, מבושל ומעוך |
2 שיני שום כתושות |
1 בצל גדול קצוץ |
2 כפות פטרוזיליה קצוצה |
1 כפית בהראט |
2 עגבניות |
50 גרם צנוברים |
1/2 כוס טחינה גולמית |
מיץ מ-1/2 לימון |
1 שן שום כתושה |
1 כף פטרוזיליה קצוצה |
מלח |
פלפל |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים 6 תבניות חרס שטוחות (בקוטר 12 ס"מ בערך) ב-1/2 כף משמן הזית.
- מטגנים את הבצל ב-1 כף מהשמן עד שהוא מזהיב קלות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוציאים מהמחבת לקערה גדולה.
- מוסיפים את הבשר הטחון, תפוח האדמה המעוך, הפטרוזיליה, הבהראט, מלח ופלפל ולשים בידיים לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבניות ומהדקים היטב. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות.
- בינתיים, פורסים את העגבניות לפרוסות. מטגנים את הצנוברים בשמן הזית שנותר עד שהם מזהיבים קלות, מוציאים מהמחבת ומספיגים על מגבות נייר.
- מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם כ-1/2 כוס מים, מיץ הלימון, השום שנותר, הפטרוזיליה, מלח ופלפל.
- מרכיבים את הסינייה: מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים על הבשר 4-3 פרוסות עגבנייה לכל מנה. מחזירים לתנור ל-10 דקות. מוציאים מהתנור, יוצקים את רוטב הטחינה. מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות. זורים את הצנוברים ומגישים מיד.
| חזרה | | |