שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פשטידת אגוזים- נגוזייני / שרית סרדס-טרוטינו

אחת הפשטידות הכי פופולאריות במטבח הגיאורגי. רצוי להשתמש בתבנית פיירקס, וכדי שהפשטידה תיאפה טוב יותר ותהפוך לפריכה בתחתיתה, כדאי לחמם את התבנית לפני האפייה.


חומרים (8 מנות)
1/4 כוס שמן
1/4 כוס שמן
2 בצלים, קצוצים דק
2 בצלים, קצוצים דק
2 שיני שום, קצוצות דק
2 שיני שום, קצוצות דק
8 ביצים טרופות
8 ביצים טרופות
3 כוסות אגוזי מלך, טחונים דק
3 כוסות אגוזי מלך, טחונים דק
1/2 כוס כוסברה טרייה, קצוצה דק
1/2 כוס כוסברה טרייה, קצוצה דק
2 פלפלים ירוקים, מנוקים מחרצנים, קצוצים דק
2 פלפלים ירוקים, מנוקים מחרצנים, קצוצים דק
מלח
מלח
פלפל שחור טחון
פלפל שחור טחון
1 כף קמח
1 כף קמח
אופן ההכנה
  1. טורפים את הביצים במטרפה ידנית. מוסיפים את האגוזים, הפלפלים הירוקים, הכוסברה, הביצים, המלח והפלפל. סוחטים את הבצל הקצוץ מהנוזלים שבו, ומוסיפים לתערובת יחד עם השום הקצוץ. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים היטב.
  2. משמנים תבנית פיירקס בגודל 26 ס"מ ומחממים אותה בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות.
  3. כשהתבנית חמה, מעבירים אליה (בזהירות, ועם כפפות‭(!‬ את התערובת, ושולחים לתנור המחומם לטמפרטורה של 180 מעלות, למשך 20 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

 

חזרה