ממרח תרד ואגוזים טחונים- איספנחי
/ שרית סרדס-טרוטינו
זו אינה מנה של ממש אלא יותר טפנד פיקנטי או ממרח ירוק שמצרפים לאוכל. הוא עשוי מתרד שנטחן יחד עם אגוזים וחומץ.
|
חומרים (1 צנצנת)
|
1 חבילת תרד (אפשר קפוא) |
1 כוס אגוזי מלך, טחונים |
1 כף חומץ |
3 שיני שום |
1/2 צרור כוסברה קצוצה |
קורט פלפל צ'ילי גרוס |
קורט פלפל לבן |
מלח |
קורט תבלין אוצחו סונלי (ואם אין, כוסברה מיובשת) |
אופן ההכנה |
- מאדים את התרד בסיר או במחבת גדולה למספר דקות, עד שהוא מאבד מנפחו. מעבירים מיד לדקה במי קרח, כדי לשמור על הצבע העז, ואז מעבירים למסננת.
- טוחנים את האגוזים במעבד מזון, מעבירים לקערה ומוסיפים את החומץ, שיבהיר את האגוזים. מערבבים היטב.
- מכניסים למעבד מזון את התרד, האגוזים הטחונים ושאר החומרים, וטוחנים עד שנוצרת משחה ירוקה. טועמים ומתקנים תיבול.
|
חזרה |