שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צלי עוף עם תמר הינדי- חליע'ה / שרית סרדס-טרוטינו

מה שהופך את המנה למיוחדת הוא התמר הינדי החמצמץ והתבלינים המיובשים. את תבלין האוצחו סונלי, העשוי מפרחי כוסברה טחונים, אפשר להשיג בחנויות של מוצרים רוסיים, או להמיר בכוסברה יבשה (עלים, לא זרעים‭.(‬ במקום חמלי סונלי (תערובת גיאורגית פופולארית, של עשבי תיבול מיובשים‭,(‬ אפשר פשוט לערבב בעצמכם שמיר, כוסברה ופטרוזיליה יבשים, ביחס של ‭.1:1‬


חומרים (8 מנות)
1 עוף בינוני חתוך ל‭8-‬ מנות
‭1/4‬ כוס שמן קנולה או שמן זית
2 בצלים, חתוכים לקוביות
5 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום חריף טרי, מנוקה מחרצנים וקצוץ
1 כפית פפריקה חריפה
1 כף תמר הינדי
קורט תבלין אוצחו סונלי (כפי שהוסבר בהקדמה)
קורט תבלין חמלי סונלי (כפי שהוסבר בהקדמה)
מלח
פלפל שחור טחון
1 כוס מים
אופן ההכנה
  1. מרתיחים את העוף בסיר עם מים. לאחר הרתיחה שופכים את המים ושוטפים היטב את חלקי העוף. ‭
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב את שאר החומרים, מלבד המים. מוסיפים לה את חלקי העוף ומעסים את התערובת לתוך העוף. ‭
  3. מעבירים את העוף המתובל לסיר ומניחים לחצי שעה במקרר לספיגת הטעמים. ‭
  4. מוסיפים לסיר כוס מים ומבשלים על להבה בינונית ומכסה סגור עד שהעוף רך מאוד. אם צריך, מוסיפים במהלך הבישול עוד מעט מים.

 

חזרה