שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רצועות פרגיות / אלומה בליליוס


חומרים (4 מנות)
700 גרם נתחי סטייק פרגית (6 נתחים), מנוקים משומן וחתוכים לרצועות
למרינדה:
6 שיני שום, מגורדות בפומפיה דקה
3 כפות קטשופ
1 כף חרדל
1/2 (120 מ"ל) כוס יין לבן
3 כפות מים
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 כף שמן צ'ילי
2 כפות סילאן
1 כף שמן שומשום כהה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית גרגרי כוסברה, טחונים דק
1/2 כפית פלפל שחור, גרוס דק
1/2 כפית מלח
לבישול:
1 כף שמן זית
אופן ההכנה
  1.  מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה עמוקה. מוסיפים את רצועות הפרגית ומשרים לשעתיים לפחות ועד 24 שעות בסך הכל.
  2.  מחממים מחבת רחבה. מוסיפים שמן זית ואת המשרה והפרגיות, ומבשלים על אש גבוהה עד שהרוטב מתחיל לבעבע. מנמיכים את האש ונותנים לפרגיות להתבשל ולרוטב להסמיך במשך 15 דקות.

 

חזרה