שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מוס שוקולד אוורירי / אורן בקר

מוס שוקולד מריר ואיכותי מספק תחליף ראוי, כיפי ואוורירי, לעוגה בימים חמים ומהבילים. עבור מי שרוצה להפתיע את בני הזוג ולהכין לרגל ט"ו באב קינוח חגיגי, טעים ולא מורכב להכנה - מדובר במתכון פשוט מושלם.


חומרים (4 מנות)
100 גרם שוקולד מריר
2 חלמונים
2 חלבונים
3 כפות סוכר
מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות גרנד מרנייה, פרנג'ליקו או ברנדי (לא חובה)
אופן ההכנה
  1. ממסים את השוקולד במיקרוגל או בבאן-מארי.מצננים בטמפרטורת החדר.
  2. מקציפים את החלבונים והסוכר במיקסר עד לקבלת קצף יציב.
  3. מקציפים בקערה נפרדת שמנת מתוקה עד לקבלת שמנת אווירירית וקלילה (הקצפה חלשה, קצרה יחסית ולא מלאה).
  4. מקפלים מעט מהשמנת המוקצפת לתוך השוקולד המומס, מוסיפים את החלמונים ומקפלים בעדינות.
  5. מקפלים בהדרגה למוס את קציפת החלבונים והשמנת הנותרת עד ליצירת קרם חלק ויציב.
  6. במידה שמחליטים לעשות כן, מוסיפים לבלילה ליקר ומקפלים שוב בעדינות.
  7. מעבירים את המוס לשק ייצוב עם פייה כוכבית או חלקה ומזליפים לכוסות הגשה. מקררים היטב לפני הגשה (לפחות מספר שעות).
  8. קישוט: מקשטים את המוס בפולי קקאו גרוס לקבלת מרקם קראנצ'י.

 

חזרה