שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גלידת פירות יער ביתית ברוטב וניל / אורן בקר

זו לא בדיוק גלידה אלא מקפא, אבל הוא לא דורש שום מכונת גלידה. כדי שזה לא יהיה סתם מקפא אלא קינוח מרשים, הוסיפו רוטב וניל קל להכנה שישדרג את המקפא בטעם ובמראה.

טיפים:

מקציפים את השמנת הקצפה קלה ואוורירית, לא יותר מדי כדי שהקצפת לא תהפוך לקשה.

לא אוהבים פירות יער? מתחשק לכם לגוון? ניתן להחליף מחית הפירות יער בכל מחית פרי אחרת על פי טעמכם האישי.

הג'לטין משמש לייצוב הקרם. כשעובדים עם אבקת ג'לטין, מערבבים אותה בהתחלה עם מים קרים בכדי להמיס את האבקה ומניחים בצד למשך כ-25 דקות.

לגרסת פרווה ניתן להחליף השמנת המתוקה בשמנת פרווה.

להכנת רוטב הווניל נדרשת פעולה של השוואת טמפרטורות. לפני שנבהלים, להלן הסבר פשוט: השוואת טמפרטורות היא פעולה בה משווים את טמפרטורת המסה הקרה והחמה ע"י העברת מעט מהמסה החמה לתוך הקרה תוך ערבוב ובכך מעלים את טמפרטורת המסה הקרה. לאחר מכן מעבירים את המסה המחוממת (זו שהייתה קרה) לתוך המסה החמה. מבלי לבצע השוואת טמפרטורות, אם היינו מעבירים את החלמונים ישר לתוך החלב הרותח הם היו נקרשים מיד


חומרים (7 מנות)
2 כוסות (300 גרם) מחית פירות יער
2 כפות מיץ לימון טרי
5 כפות סוכר
1 שקית ג'לטין + 6 כפות מים
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 חלמונים
6 כפות סוכר
תכולה של 1/4 מקל וניל/ 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה
  1. מפשירים את מחית פירות היער וטוחנים במעבד מזון למחית חלקה. מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר.
  2. מערבבים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד למשך כ-25 דקות. כשהג'לטין מוכן מכניסים למיקרוגל ומפעילים בפולסים של 10 שניות בכל פעם עד להמסה. ניתן גם להמיס על אש נמוכה.
  3. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף קל.
  4. מערבבים את הג'לטין המומס עם מחית הפרי ומקררים (חשוב שהמחית תהיה קרירה טרם הערבוב).
  5. מקפלים לתוך תערובת המחית את השמנת המתוקה ויוצקים לתבנית סיליקון בצורות שונות. מקפיאים היטב.
  6. רוטב וניל: בסיר מביאים לרתיחה חלב, תמצית וניל ו-3 כפות סוכר.
  7. בקערה נפרדת, טורפים היטב את החלמונים עם 3 כפות סוכר.
  8. לאחר שהחלב רתח, מבצעים השוואת טמפרטורות (ראו הסבר בטיפים), מערבבים באמצעות כף עץ וממשיכים לבשל עד שרואים שהנוזל מסמיך מעליה.
  9. לאחר שתערובת הפירות קפאה היטב, מחלצים מתבנית הסיליקון ומגישים עם רוטב וניל מעל.
חזרה