שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות קינואה, פטריות וטחינה / דנית סלומון

הקציצות האפויות אינן מכילות ביצים וצריך לטפל בהן בזהירות - כדאי להעזר במרית כדי להעביר אותן בבטחה מהתבנית לצלחת.


חומרים (6 מנות)
1 כוס קינואה
1/2 1 כוסות מים
מלח
1/4 כוס + 1 כף שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
400 גרם פטריות טריות קצוצות (תערובת של שמפיניון ופורטבלו)
2 שיני שום כתושות
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית כוסברה טחונה
1/2 כפית שמן שומשום (לא הכרחי)
2 כפות טחינה גולמית
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
1 פלפל אדום גדול קלוי (ביתי או מצנצנת) , קצוץ לחתיכות קטנות
2 כפות פירורי לחם יבשים
שמן זית נוסף לשימון התבנית והקציצות
אופן ההכנה
  1. שמים את הקינואה במסננת רשת דקה. מניחים את המסננת בתוך קערה גדולה וממלאים במים. משפשפים את גרגרי הקינואה במסננת השקועה במים. מרימים את המסננת ושופכים את המים. חוזרים על התהליך פעמיים נוספות. מעבירים את הקינואה לקערת השטיפה ומכסים בהרבה מים. שורים 15 דקות, מסננים ושורים במים נקיים למשך 15 דקות נוספות. מסננים היטב ומעבירים את הקינואה לסיר בינוני (השטיפה וההשריה מסלקות את הטעם המריר).
  2. מוסיפים לקינואה 1/2 1 כוסות מים, 1/2 כפית מלח ו-1 כף שמן זית. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה מאוד במשך 15 דקות. מסירים את המכסה ומערבבים במזלג.
  3. בזמן שהקינואה מתבשלת, מחממים את השמן הנותר במחבת ומטגנים את הבצל מעל להבה בינונית עד שיזהיב. מוסיפים פטריות קצוצות ושום ומערבבים. מוסיפים מיץ לימון ומטגנים את הפטריות מעל להבה גבוהה עד שהן מתרככות וכמעט כל הנוזלים מתאדים. מתבלים בפלפל שחור, בכמון, בכוסברה ובשמן שומשום ומערבבים היטב. מעבירים את הפטריות לקערת ערבוב גדולה ומצננים.
  4. מוסיפים לפטריות את הטחינה ומערבבים. מוסיפים את הקינואה המבושלת, עלי כוסברה ופטרוזיליה, פלפל קלוי ופירורי לחם יבשים. מערבבים היטב, מכסים ומקררים 30 דקות כדי להניח לתערובת להתייצב.
  5. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (220 מעלות צ'). מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפייה ומשמנים אותו בנדיבות בשמן זית.
  6. מוציאים את התערובת מהמקרר ומחלקים אותה ל-12 חלקים. צרים מכל חלק קציצה עגולה שטוחה בקוטר 8 ס"מ ומסדרים את הקציצות בתבנית המרופדת. (לקבלת קציצות עגולות דמויות המבורגר, מניחים רינג בקוטר 8 ס"מ על התבנית המרופדת. דוחסים את התערובת לתוך הרינג, מהדקים בגב כף ומרימים את הרינג כדי לשחרר את הקציצה. מכינים את שאר הקציצות באותה דרך.)
  7. מברישים את חלקן העליון של הקציצות במעט שמן זית ואופים בתנור במשך 20 דקות, או עד שהקציצות משחימות מעט. מצננים 10 דקות בתבנית לפני שמעבירים לצלחות הגשה בעזרת מרית רחבה.

 

 

חזרה