שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות בטטה ועדשים כתומות / דגנית סולומון

שילוב מוצלח במיוחד של קציצות בטעם מתקתק־מתובל עם סלט ירקות ברוטב יוגורט חמצמץ מרענן.


חומרים (6 מנות)
3/4 כוס עדשים כתומות
500 גרם בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
מלח
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
3 שיני שום כתושות
1/2 1 כפיות כמון טחון
1/2 1 כפיות כוסברה טחונה
1 כפית אבקת קארי
1/2 כפית זנגביל טחון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4-1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
1/4 כפית פלפל שחור
1/3 כוס קמח
2 ביצים
1 כוס פירורי פנקו או פירורי לחם מוזהבים
שמן לטיגון
אופן ההכנה
  1. שורים את העדשים בקערת מים למשך 30 דקות. מסננים ומעבירים לסיר. מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 10 דקות, מוסיפים לסיר כפית מלח ומבשלים במשך 10 דקות נוספות, עד שהעדשים מתרככות אבל עדיין שומרות על פריכות קלה. מסננים ומצננים במסננת.
  2. שמים את קוביות הבטטה בסיר (אפשר להשתמש בסיר העדשים), מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 15-20, עד שהבטטות מתרככות. מסננים ומצננים במסננת.
  3. בינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת בינונית ומטגנים את הבצל עד שיזהיב (נזהרים שלא ישחים). מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים כמון, כוסברה, קארי, זנגביל, כורכום, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה ומערבבים מעל להבה נמוכה במשך דקה. מסירים מהאש ומצננים.
  4. מעבירים את קוביות הבטטה לקערה ומרסקים אותן קצת במזלג או במועך תפוחי אדמה (בלי להפוך אותן למחית). מוסיפים עדשים, בצל מתובל, כוסברה קצוצה, פלפל שחור ו־½ כפית מלח. מערבבים היטב. צרים מהתערובת 20 קציצות עגולות שטוחות (מודדים 2 כפות לקציצה) ומסדרים אותן במגש. מכסים ומקררים במקרר במשך שעה.
  5. מפזרים קמח בצלחת אחת, טורפים את הביצים בצלחת שנייה, מפזרים את פירורי הפנקו בצלחת שלישית. מאבקים כל קציצה בקמח, טובלים בביצה ומצפים בפנקו. מסדרים את הקציצות במגש.
  6. מחממים שמן בעומק 4-3 ס"מ בסיר בינוני מעל להבה בינונית־גבוהה. מטגנים את הקציצות בשמן החם - 5-4 בכל פעם - עד שהן משחימות משני צדיהן. מוציאים את הקציצות מהשמן בכף מחוררת ומספיגים על מגבות נייר. מגישים חם או פושר עם סלט ירקות ברוטב יוגורט מתובל בשום.

 

חזרה