שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרפצ'ו תאנים / מיכל וקסמן

מנה יפה וטעימה מאוד. מוכנה בדקות, מעוררת התפעלות ומפתיעה בטעמה.


חומרים
תאנים בשלות אבל עדיין מוצקות וטריות מאוד (מספר התאנים תלוי בגודל הצלחת שתבחרו להגיש אותן בה)
חומץ בלסמי מיושן, מתוק וסמיך מאוד, כמעט סירופי
שמן זית איכותי
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
  1. בעזרת סכין חדה ביותר פורסים את התאנים לפרוסות דקיקות מבלי שיתפרקו. מסדרים את הפרוסות בצלחת הגשה שטוחה כך שהן חופפות מעט זו את זו. מתחילים בהיקף החיצוני של הצלחת וממשיכים פנימה, עד שהיא מכוסה כולה בפרוסות התאנים.
  2. מזלפים בעדינות כמה טיפות בלסמי על כל פרוסת תאנה. מפזרים מעט מלח ופלפל, ממש נגיעות עדינות רק לשם הדגשת טעמים. מסיימים בזילוף נדיב של שמן זית.
  3. מגישים עם לחם טרי וגבינות משובחות או כתוספת לא שגרתית לשולחן או מגש של אנטי-פסטי.

חזרה