שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תאנים צלויות עם גורגונזולה / מיכל וקסמן

אפשר להחליף את הגורגונזולה בכל גבינה כחולה אחרת ואפילו בגבינת עזים שמתאימה להמסה בצלייה.


חומרים
6 תאנים בשלות אבל עדיין מוצקות
100 גרם גורגונזולה
קורט מלח גס
מעט שמן זית
אופן ההכנה
  1. מחממים את הגריל של התנור.
  2. מסירים את השפיץ של התאנה, זה שחיבר אותה פעם לענף, וחוצים כל תאנה לרוחבה, כך שמתקבלים 12 עיגולי תאנים.
  3. מסדרים את חצאי התאנים בצלחת חסינת חום שמכילה אותם בדיוק. מזלפים על כל תאנה כמה טיפות של שמן זית ומעט מלח.
  4. חותכים את הגורגונזולה לקוביות בגודל 1-2 ס"מ.
  5. מניחים במרכזו של כל עיגול תאנה קוביית גבינה. מכניסים לתנור בשליש העליון שלו, קרוב לגריל הלוהט. צולים כ-10 דקות או עד שהגבינה מבעבעת ומתחילה להשחים והתאנים מתרככות אבל לא מתפרקות. מתעלפים מהריח שממלא מהבית, מגישים חם עם לחם טרי או קרוסטיני ומחסלים בדקה.
חזרה