תאנים צלויות עם גורגונזולה
/ מיכל וקסמן
אפשר להחליף את הגורגונזולה בכל גבינה כחולה אחרת ואפילו בגבינת עזים שמתאימה להמסה בצלייה.
|
חומרים
|
6 תאנים בשלות אבל עדיין מוצקות |
100 גרם גורגונזולה |
קורט מלח גס |
מעט שמן זית |
אופן ההכנה |
- מחממים את הגריל של התנור.
- מסירים את השפיץ של התאנה, זה שחיבר אותה פעם לענף, וחוצים כל תאנה לרוחבה, כך שמתקבלים 12 עיגולי תאנים.
- מסדרים את חצאי התאנים בצלחת חסינת חום שמכילה אותם בדיוק. מזלפים על כל תאנה כמה טיפות של שמן זית ומעט מלח.
- חותכים את הגורגונזולה לקוביות בגודל 1-2 ס"מ.
- מניחים במרכזו של כל עיגול תאנה קוביית גבינה. מכניסים לתנור בשליש העליון שלו, קרוב לגריל הלוהט. צולים כ-10 דקות או עד שהגבינה מבעבעת ומתחילה להשחים והתאנים מתרככות אבל לא מתפרקות. מתעלפים מהריח שממלא מהבית, מגישים חם עם לחם טרי או קרוסטיני ומחסלים בדקה.
|
חזרה |