שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות שפריץ / מיכל לוי אלחלל

מתוך הספר "עוגיות ועוד", באדיבות הוצאת "כנרת".

עוגיות מעולות, שילדים ומבוגרים אוהבים כאחד. העוגיות נשמרות ללא ציפוי בכלי אטום כשבועיים, עם הציפוי הן תישמרנה במשך חמישה ימים, ולכן מומלץ לצפותן לפני ההגשה.


חומרים (5 יחידות)
250 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה L
310 גרם (1/2 2 כוסות פחות 4 כפות) קמח לבן
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות חמאה
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבניות תנור גדולות בנייר אפייה.
  2. מקציפים חמאה רכה וסוכר בקערת המערבל/מעבדים במעבד המזון עד שנוצר קרם אחיד.
  3. מוסיפים מלח, תמצית וניל וביצה ומקציפים/מעבדים עד שנוצרת בלילה אחידה.
  4. מעבירים למהירות נמוכה או מחליפים לוו לישה, מוסיפים את הקמח ומערבלים/מעבדים עד שנוצר בצק אחיד – ולא מעבר לכך.
  5. מעבירים את הבצק לשק זילוף מצוייד בצנתר בקוטר 1.5 ס"מ לערך.
  6. מזלפים צורות על התבנית המרופדת בנייר, תוך שמירה על מרחק של 3 ס"מ לפחות בין עוגייה לעוגייה.
  7. מכניסים לתנור ואופים כ- 10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בשוליהן. מוציאים ומצננים לטמפ' החדר.
  8. ציפוי: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה קטנה, חסינת חום. מוסיפים חמאה לקערה ומכניסים למיקרוגל. מפעילים למשך 30 שניות, מוציאים, מערבבים בעזרת כף. מפעילים שוב למשך 30 שניות וכך הלאה למשך 20 שניות או עד שהנוצר קרם חלק ואחיד.
  9. כשהעוגיות מצוננות לטמפ' החדר, טובלים את הקצה (המכוער...) של כל עוגייה בציפוי, מניחים על התבנית, מאחסנים במקרר לחצי שעה, להתייצבות הציפוי.
חזרה