שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחמניות זיתים / אורן בקר


חומרים (12 לחמניות)
1 ק"ג קמח
30 גרם שמרים טריים
2 כפות מלח
7 כפות שמן זית
1/4 3 כוסות (620 סמ" ק) מים
4 כפות זיתים מאיכות טובה, קצוצים
אופן ההכנה
  1. ממיסים את השמרים הטריים במים.
  2. מוסיפים לתערובת המים והשמרים את הקמח ושמן הזית ולשים את הבצק במיקסר בעזרת וו לישה. תוך כדי לישה מוסיפים מים בהדרגה עד ליצירת בצק חלק והומוגני. בסוף הלישה מוסיפים המלח והזיתים הקצוצים גס.
  3. מניחים את הבצק המוכן בקערה לתפיחה של כשעה בטמפרטורת החדר.
  4. לאחר כשעה מוציאים אויר מהבצק באמצעות רידוד וחותכים עם סכין למשולשים בגודל של כ-100 גרם (אפשר גם כדורים).
  5. מתפיחים שוב את הבצק למשך כשעה, עד להכפלת נפחם, ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות כ-20 דקות.
  6. ניתן לאחר האפייה למרוח מעל שמן זית להברקה.

חזרה