|
|
|
|
סלט במיה
/ רותי קינן
|
חומרים (4 מנות)
|
400 גרם במיה |
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות |
1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות דקות |
1 בצל סגול, פרוס דק |
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה |
לרוטב: |
2 כפות חומץ בן יין לבן |
1/4 כוס שמן זית |
מלח, פלפל |
1 כפית חרדל |
אופן ההכנה |
- שוטפים היטב את הבמיה וחותכים את העוקצים. אם הבמיה גדולה, חותכים לקטעים. במיה קטנה משאירים שלמה. מרתיחים מים בסיר בינוני ומבשלים את הבמיה במים הרותחים כ-8 דקות. מסננים, מעבירים לקערה ומצננים.
- הרוטב:מערבבים היטב את כל החומרים.
- מוסיפים את כל יתר הירקות והפטרוזיליה לבמיה, יוצקים את הרוטב ומקפיצים. מגישים על מצע עלי חסה או עלים ירוקים.
| חזרה | | |