שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט פסטה ושלוש שעועיות / משה בראל

לסלט זה בחרנו בפסטה בצורת פעמונים - קמפנלה, הקימורים הטבעיים שלה התאימו לרוטב החמצמץ והמרענן. סלט זה דורש הכנה מוקדמת בגלל השימוש בשעועית יבשה שיש להשרות לילה קודם ולבשל.


חומרים (4 מנות)
500 גרם פסטה קצרה
1 כוס שעועית לבנה, מושרית ללילה
1 כוס שעועית שחורה, מושרית ללילה
1 כוס שעועית ירוקה טרייה, חתוכה לפיסות (ניתן להשתמש גם בשעועית קפואה)
1/2 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
1/2 צרור פטרוזיליה
מלח ופלפל
1/2 כוס שמן זית
1/3 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה
  1. מבשלים את השעועית הלבנה והשחורה בסיר מים גדול גדול (ללא מלח) במשך כשעה עד לריכוך. ניתן לבשל את שני סוגי השעועית יחד. מסננים ומצננים.
  2. מבשלים את השעועית הירוקה - מכניסים את השעועית לסיר עם מים רותחים וכפית מלח למשך דקה. מסננים, ומצננים מיד במי קרח על מנת לשמור על צבעה הרענן של השעועית.
  3. מבשלים ומצננים את הפסטה על פי הטיפים לעיל.
  4. מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט עם שמן הזית, מיץ לימון, מלח, פלפל ופטרוזיליה.
  5. גם הפסטה וגם השעועית סופחות היטב את טעמי הפסטה. לכן, מומלץ לתת לסלט לעמוד זמן מה לפני ההגשה. כמה זמן? כמה שיש: מחצי שעה ועד כמה שעות במקרר.

חזרה