פילה אמנון על מצע פתיתים
/ רותי קינן
דגים הם הברירה הטבעית לקיץ, ולא רק בגלל מוצאם הימי. בשרם הקליל והלא מכביד, ובעיקר זמן ההכנה הקצרצר, גורמים להם להתחבר בדיוק למזג האוויר ההביל. צרפו אליהם פתיתים - קלי הכנה וחביבי הקהל בכל גיל ומצב - וקיבלתם מנה עונתית מנצחת.
|
חומרים (4 מנות)
|
2 כפות קמח |
מלח,פלפל |
8 נתחי פילה אמנון |
שמן זית לטיגון |
לפתיתים: |
1 שקית (500 גרם) פתיתים אפויים |
2 כפיות מלח |
פלפל |
2 כפות שמן זית |
2 פלפלים אדומים |
2 קישואים |
2 עגבניות |
לתחמיץ: |
1/3 כוס מיץ לימון |
1/2 כוס שמן זית |
1 כפית חרדל |
3 כפות פטרוזיליה קצוצה |
מלח, פלפל |
אופן ההכנה |
- הפתיתים: מניחים את הפתיתים בסיר בינוני, מוסיפים 1 ליטר (4 כוסות) מים, את המלח, מעט פלפל ואת השמן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר מבשלים 5-8 דקות (או לפי ההוראות שעל האריזה). מסירים מהאש, מפרידים את הפתיתים בעזרת מזלג.
- כשהפתיתים מתבשלים, חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות ככל האפשר. מוסיפים לפתיתים בעודם חמים ומערבבים.
- התחמיץ: מניחים את כל החומרים בצנצנת עם מכסה אטום ומנערים היטב.
- הדגים: מערבבים את הקמח עם מעט מלח ופלפל. מנגבים כל נתח היטב וטובלים בקמח. מנערים ומטגנים, על צד העור תחילה, כדקה מכל צד. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
- לפני ההגשה, יוצקים חצי מכמות הרוטב על הפתיתים ומקפיצים היטב. עורמים מהפתיתים על כל צלחת ומניחים למעלה 2 נתחי דג לסועד.
- יוצקים את שארית התחמיץ על הדגים ומגישים מייד.
|
חזרה |