שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה אמנון על מצע פתיתים / רותי קינן

דגים הם הברירה הטבעית לקיץ, ולא רק בגלל מוצאם הימי. בשרם הקליל והלא מכביד, ובעיקר זמן ההכנה הקצרצר, גורמים להם להתחבר בדיוק למזג האוויר ההביל. צרפו אליהם פתיתים - קלי הכנה וחביבי הקהל בכל גיל ומצב - וקיבלתם מנה עונתית מנצחת.


חומרים (4 מנות)
2 כפות קמח
מלח,פלפל
8 נתחי פילה אמנון
שמן זית לטיגון
לפתיתים:
1 שקית (500 גרם) פתיתים אפויים
2 כפיות מלח
פלפל
2 כפות שמן זית
2 פלפלים אדומים
2 קישואים
2 עגבניות
לתחמיץ:
1/3 כוס מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
1 כפית חרדל
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל
אופן ההכנה
  1. הפתיתים: מניחים את הפתיתים בסיר בינוני, מוסיפים 1 ליטר (4 כוסות) מים, את המלח, מעט פלפל ואת השמן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר מבשלים 5-8 דקות (או לפי ההוראות שעל האריזה). מסירים מהאש, מפרידים את הפתיתים בעזרת מזלג.
  2. כשהפתיתים מתבשלים, חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות ככל האפשר. מוסיפים לפתיתים בעודם חמים ומערבבים.
  3. התחמיץ: מניחים את כל החומרים בצנצנת עם מכסה אטום ומנערים היטב.
  4. הדגים: מערבבים את הקמח עם מעט מלח ופלפל. מנגבים כל נתח היטב וטובלים בקמח. מנערים ומטגנים, על צד העור תחילה, כדקה מכל צד. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
  5. לפני ההגשה, יוצקים חצי מכמות הרוטב על הפתיתים ומקפיצים היטב. עורמים מהפתיתים על כל צלחת ומניחים למעלה 2 נתחי דג לסועד.
  6. יוצקים את שארית התחמיץ על הדגים ומגישים מייד.

 

חזרה