שלח להדפסה  
משקאות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קייפירושקה / מיכל וקסמן

ליים עושה פלאים לאוכל וגם לאלכוהול: לקייפיריניה מקשאסה ברזילאית, למוחיטו מרום קובני והרבה נענע, למרגריטה מטקילה מכסיקנית, לדאוולה קנייתית מרום ודבש ולקייפירושקה מוודקה רוסית קפואה.


חומרים (2 כוסות)
3 ליים גדולים יחסית
2 כוסות מלאות מאוד בקרח (עם גבעה קטנה מעל שפת הכוס)
1 כף גדושה סוכר
2 שוטים של וודקה קפואה
אופן ההכנה
  1. חותכים את הליים לחצי לרוחבו ואז לקוביות קטנות. שמים את קוביות הליים בעלי ומכתש או בקערה חזקה ויציבה. מוסיפים סוכר ומועכים את הליים והסוכר זה לתוך זה בעזרת העלי או בעזרת כף עץ מסיבית. ממשיכים למעוך עד שמיץ הליים התערבב בסוכר והמיס אותו והקליפות נמעכו ושחררו את כל הריחות והטעמים שבתוכן.
  2. שופכים את הקרח מהכוסות לבלנדר או למעבד מזון ומרסקים עד לקבלת שבבי קרח. אם אין מעבד מזון אפשר לשים בשקית ולשבור את הקרח בעזרת מערוך או בקבוק זכוכית. בזהירות.
  3. ממלאים את הכוסות בקרח הכתוש. מחלקים את חתיכות הליים והמיץ עם הסוכר בין הכוסות. מערבבים בעדינות. מוסיפים שוט של וודקה לכל כוס ומערבבים שוב. מגישים מייד עם משהו נחמד לכרסם ליד.
חזרה