שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פנקוטה (על בסיס שמנת וחלב) / לילך גרמן

שימו לב לכך שיש להתחיל בהכנה מבעוד יום.


חומרים (-2 מנות)
750 מ"ל (3 מיכלים) שמנת מתוקה 32%
450 מ"ל (2 כוסות פחות 1/5 כוס) חלב 3%
250 גרם (1 ו-1/4 כוסות) סוכר
תוכן מקל וניל או כפית משחת וניל
1 שקיק (14 גרם) אבקת ג'לטין
אופן ההכנה
  1. מניחים שמנת מתוקה, חלב, סוכר ותוכן מקל וניל או משחת וניל בסיר בינוני על אש בינונית ומערבבים עד להמסת הסוכר.
  2. כשהתערובת מתחילה להעלות אדים, מנמיכים לאש נמוכה-בינונית, כזו שתשמור על סף רתיחה (מבלי שהתערובת תרתח) ומבשלים כך במשך 8-10 דקות, תוך ערבוב אקראי בכף עץ. מסירים מן האש.
  3. בזמן שהשמנת והחלב מתבשלים מניחים אבקת ג'לטין בכוס או קערית ויוצקים 70 מ"ל (4 ו-1/2 כפות) מים קרים/מים בטמפ' החדר. ממתינים כ-10 דקות (מערבבים אקראית) עד שכל המים נספגים באבקה.
  4. מייד עם הסרת השמנת מן האש מוסיפים את הג'לטין המומס לשמנת (בבת אחת) וטורפים במהירות בעזרת מטרף ידני, עד שכל הג'לטין נמס בשמנת.
  5. מניחים מסננת מעל קערה ומסננים את תערובת השמנת לקערה.
  6. יוצקים לקעריות/כוסות הגשה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.
  7. מגישים כך, או בלוויית תוספת מבין המוצעות לעיל/הקולי המופיעים בהמשך.

חזרה