פנקוטה (על בסיס שמנת וחלב)
/ לילך גרמן
שימו לב לכך שיש להתחיל בהכנה מבעוד יום.
|
חומרים (-2 מנות)
|
750 מ"ל (3 מיכלים) שמנת מתוקה 32% |
450 מ"ל (2 כוסות פחות 1/5 כוס) חלב 3% |
250 גרם (1 ו-1/4 כוסות) סוכר |
תוכן מקל וניל או כפית משחת וניל |
1 שקיק (14 גרם) אבקת ג'לטין |
אופן ההכנה |
- מניחים שמנת מתוקה, חלב, סוכר ותוכן מקל וניל או משחת וניל בסיר בינוני על אש בינונית ומערבבים עד להמסת הסוכר.
- כשהתערובת מתחילה להעלות אדים, מנמיכים לאש נמוכה-בינונית, כזו שתשמור על סף רתיחה (מבלי שהתערובת תרתח) ומבשלים כך במשך 8-10 דקות, תוך ערבוב אקראי בכף עץ. מסירים מן האש.
- בזמן שהשמנת והחלב מתבשלים מניחים אבקת ג'לטין בכוס או קערית ויוצקים 70 מ"ל (4 ו-1/2 כפות) מים קרים/מים בטמפ' החדר. ממתינים כ-10 דקות (מערבבים אקראית) עד שכל המים נספגים באבקה.
- מייד עם הסרת השמנת מן האש מוסיפים את הג'לטין המומס לשמנת (בבת אחת) וטורפים במהירות בעזרת מטרף ידני, עד שכל הג'לטין נמס בשמנת.
- מניחים מסננת מעל קערה ומסננים את תערובת השמנת לקערה.
- יוצקים לקעריות/כוסות הגשה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.
- מגישים כך, או בלוויית תוספת מבין המוצעות לעיל/הקולי המופיעים בהמשך.
|
חזרה |