שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפינס טבעוניים עם בננה וחלב קוקוס / פיליס גלזר

מאפינס נטולי ביצים ומוצרי חלב, מזינים וקלים להכנה.


חומרים
3 בננות, חצויות לאורכן
1.5 כוסות קמח 70% מלא
1/2 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כוס קמח שקדים (או שקדים טחונים דק)
1/3 כוס סוכר קנים
1 כפית תמצית וניל טהור
1/2 כוס חלב קוקוס
1/4 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה או שמן אחר
1/4 כוס אננס מיובש, קצוץ גס (לא חובה)
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל180מעלות. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר (מנז'טים).
  2. מעבדים את הבננות במעבד מזון בפולסים, רק עד שהן קצוצות אך לא מרוסקות.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, שיבולת השועל, אבקת האפייה, הסודה לשתייה וקמח השקדים.
  4. מוסיפים למעבד המזון יחד עם הסוכר, השמן, תמצית הווניל וחלב הקוקוס. מעבדים בכמה פולסים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים את האננס ומערבבים. ממלאים בתערובת את השקעים כדי 3/4 מגובהם. אופים בתנור החם 20-25 דקות, עד שהמאפינס זהובים וקיסם המוחדר למרכזם יוצא נקי.

 

חזרה