שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרקרים ללא קמח עם פשתן וזיתים / דגנית אמיתי

הקרקרים הטעימים הללו לא מכילים שמן, ביצים או קמח. הסוד הוא הפשתן, שמכיל חומר דביק שמשתחרר במגע עם מים ו"מדביק" את כל החומרים. אפשר להשתמש בחותכן עוגיות בצורת לב בקוטר 5 ס"מ, אך ניתן להשתמש בכל צורה שרוצים או פשוט לחתוך עם סכין למרובעים.


חומרים (15 יחידות)
1 כוס פשתן זהוב
1/4 כוס מים
1 כף גרעיני חמניות
1 כף שומשום שחור
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה את כל החומרים. משהים בצד למשך 20 דקות.
  2. מחממים את התנור ל100 מעלות. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה. יוצקים לתבנית את תערובת הפשתן ומשטחים לשכבה דקה ככל האפשר.
  3. באמצעות חותכן העוגיות קורצים מהתערובת צורות: קורצים לב ולידו צורת לב הפוכה (כדי לנצל את שטח התערובת ככל האפשר). משאירים את הלבבות בתבנית.
  4. אופים כ-15 דקות, או עד שהתערובת מזהיבה, ומנמיכים את החום ל50 מעלות. אופים עוד 20 דקות, או עד שהקרקרים יבשים לחלוטין.
  5. חותכים עם סכין סביב הקרקרים כדי לשחרר אותם ומוציאים בעדינות מהתבנית.

 

 

חזרה