שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי תפוחים עם שכבה כפולה של בצק / חן שוקרון

פאי תפוחים נהדר עם שכבה כפולה של בצק השומרת על התפוחים פריכים ומתוקים. לוקח קצת זמן להכין אותו, בעיקר מכיוון שיש פה מעט עבודת "מלאכת יד", אבל מי שיתגבר על הרתיעה מההכנה המורכבת לכאורה, יזכה בקינוח נפלא וטעים. אל תשכחו את כדור הגלידה בהגשה.


חומרים
לבצק:
2 כוסות (280 גרם גרם) קמח
3/4 כפית מלח
1/2 מיכל (150 גרם) גבינה לבנה 5%
150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
למלית:
4-5 תפוחים בינוניים
מיץ סחוט טרי מ-1/2 חצי לימון
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
2 כפיות קינמון טחון
לזרייה:
3-4 כפות סוכר
לציפוי:
1/4 כוס חלב
סוכר גבישי
אופן ההכנה

  1. הבצק: בקערת המיקסר, עם וו גיטרה, מערבלים את הקמח עם הגבינה והמלח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד שהתערובת מתגבשת לבצק. מפסיקים את פעולת המיקסר.
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, לשים מעט על גבי משטח מקומח קלות כל חלק, ומחליקים את השוליים שלו.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור ל-30 דקות לכל הפחות. בינתיים מכינים את מלית התפוחים.
  4. המלית: קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לפרוסות דקות. מניחים בקערה עם מיץ הלימון, הסוכר והקינמון. מערבבים היטב כך שכל חתיכות התפוח יצופו היטב מכל צדדיהן.
  5. ממשיכים בהכנת הבצק ובהרכבה: מחממים תנור ל-220 מעלות. כעבור 30 דקות מוציאים את הבצק מהקירור, אם קיררתם אותו זמן ממושך יותר, מומלץ לאפשר לו להגיע לטמפ' החדר.
  6. על גבי משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעיגול דק מאוד. כדאי לוודא כל הזמן כי הבצק לא נדבק למשטח הרידוד. מרדדים לעיגול בקוטר 30 ס"מ (אפשר להיעזר בתבנית עגולה ולחתוך סביבה את השוליים המיותרים). חותכים את השוליים המיותרים ושומרים בצד.
  7. מקפלים בעדינות את הבצק לשניים ואז שוב ל-4 ומעבירים אותו בעדינות לתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה. פותחים את הקיפול.
  8. מסדרים את פרוסות התפוחים על גבי הבצק בצורה מעגלית - מהמעגל החיצוני כלפי פנים ובאופן חופף, משאירים רווח של 1-2 ס"מ מהשוליים. בוזקים מעל התפוחים את 3-4 כפות הסוכר.
  9. מוציאים מהקירור את החלק השני של הבצק ומרדדים גם אותו לעיגול דק בקוטר 30 ס"מ. קורצים בבצק כמה פתחים (אפשר להשתמש בחותכני קפיץ או בחותכנים רגילים או בעזרת סכין),
  10. מעבירים את החלק השני של הבצק אל על פרוסות התפוחים באותו האופן - מקפלים לחצי ואז שוב ל-4, מניחים מעל התפוחים ופותחים בעדינות. מדביקים לשוליים את חתיכות הבצק המיותרות, מהדקים היטב בעזרת מזלג. אם רוצים, מניחים מעל חלק הבצק העליון את הצורות שקרצנו מהבצק.
  11. מברישים במעט חלב ומפזרים בנדיבות סוכר גבישי.
  12. אופים במשך 15 דקות בחום של 220 מעלות, מנמיכים את חום התנור ל-180 ואופים עוד כ-25 דקות נוספות או עד שהבצק משחים מאוד.
  13. מוציאים מהתנור ומצננים כשעה לפני שפורסים. מומלץ (לא לוותר!) להגיש עם כדור נדיב של גלידת וניל איכותית.
  14. הפאי במיטבו ביום ההכנה או לכל המאוחר למחרת.

 

 

חזרה