שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בניצה / דניה ויינר


חומרים (14 מאפים)
1 חבילת דפי פילו, בטמפ' החדר
100 גרם חמאה מומסת
לבלילה:
4 ביצים
2 גביעי יוגורט 4.5%
150 גרם גבינה גרוזינית מפוררת
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
1 חבילת תרד טרי מאודה וסחוט או 400 גרם תרד קפוא
מלח (לא הרבה כי הגבינות מלוחות)
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בעזרת מברשת מטבח מורחים את התבנית בחמאה מומסת.
  2. לוקחים דף פילו אחד, בעזרת המברשת משמנים אותו בחמאה, מניחים עליו נייר נוסף ומשמנים. אם משתמשים בתבנית מאפינס חותכים את הבצק לריבועים ומניחים בתוך השקעים. אם מכינים בתבנית גדולה, מניחים את הדפים בשלמותם כך שהדפנות שלהם מחוץ לתבנית.
  3. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הבלילה לכדי תערובת אחידה.
  4. שופכים 1/3 מכמות בלילה ומעליה מניחים דפי פילו מקומטים, כמו נייר שזורקים לפח. מעל הכל שופכים את יתרת הבלילה.
  5. משמנים עוד 2 דפי פילו ומצמידים, מכסים את המאפים.
  6. אופים במשך 35-40 דקות עד שהמאפה זהוב.

חזרה