|
|
|
|
עוגת מוס גבינה עם פיסטוק ולימון
/ נטלי לוין
|
חומרים (8 מנות)
|
לתחתית דקואז פיסטוק: |
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר |
60 גרם פיסטוקים קלופים טבעיים |
2 חלבונים גדולים |
2 כפות (20 גרם) סוכר |
1/2 כפית תמצית וניל |
למוס גבינה לימוני: |
2 כפיות (10 גרם) ג'לטין |
1/4 כוס (50 מ"ל) מים קרים |
גביע גדול (500 גרם) גבינה לבנה 9% |
מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה |
1/2 1 שקיות (150 גרם) אבקת סוכר |
כפית תמצית וניל |
גרידת לימון מלימון שלם |
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה |
לציפוי: |
150 גרם שוקולד לבן, קצוץ או שבור לקוביות |
50 מ"ל שמנת מתוקה |
1 כף מיץ לימון |
20 גרם חמאה רכה מאוד |
30-40 גרם פיסטוק טבעי קלוי קצוץ גס |
אופן ההכנה |
- בסיס דקואז פיסטוק: מחממים תנור ל170 מעלות ומרפדים תבנית/רינג בנייר אפייה משומן קלות במעט חמאה.
- במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד אבקת סוכר ופיסטוק וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה.
- במיקסר עם מטרפה מניחים חלבונים ומתחילים להקציף במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
- מוסיפים את הסוכר בהדרגה, ולאחריו גם את הווניל, וממשיכים להקציף עוד 3-5 דקות במהירות גבוהה מאוד, עד שנוצר קצף יציב ומבריק.
- מוסיפים אל קצף החלבונים את אבקת הסוכר והפיסטוק הטחון ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן/ מרית עד שנוצרת תערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתוך התבנית ואופים 18-22 דקות, עד שהדקואז מזהיב.
- מצננים לחלוטין לפני הרכבת העוגה.
- מוס גבינה לימוני: בקערית קטנה מניחים ג'לטין ומים ומערבבים היטב. מניחים בצד למשך 10-15 דקות, עד שהג'לטין סופג את כל המים.
- בקערה בינונית מניחים גבינה, שמנת חמוצה, אבקת סוכר, וניל וגרידת לימון וטורפים היטב לתערובת אחידה (בעזרת מטרפה ידנית).
- ממיסים את הג'לטין במיקרו (10-15 שניות אמורות להספיק). מוסיפים 3-4 כפות מתערובת הגבינה אל הג'לטין המומס וטורפים היטב.
- מסננים את התערובת שנוצרה עם הג'לטין אל תוך תערובת הגבינה וטורפים היטב.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה אך רכה יחסית, ומקפלים אל תוך תערובת הגבינה בעדינות, עד שנוצר מוס אחיד.
- יוצקים את המוס מעל תחתית הדקואז ומיישרים באמצעות פלטה.
- מצננים את העוגה לפחות 4-5 שעות במקרר, עטופה היטב.
- הציפוי: בקערה קטנה מניחים יחד שוקולד ושמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
- מוסיפים פנימה את מיץ הלימון והחמאה הרכה וטורפים היטב עד שהגנאש אחיד ומבריק.
- יוצקים את הגנאש מעל העוגה הקפואה ומפזרים בצורה אחידה. מצננים עוד כשעה-שעתיים במקרר.
- מוציאים את העוגה מהתבנית ומקשטים במעט פיסטוק קלוי קצוץ גס.
| חזרה | | |