שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת מוס גבינה עם פיסטוק ולימון / נטלי לוין


חומרים (8 מנות)
לתחתית דקואז פיסטוק:
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
60 גרם פיסטוקים קלופים טבעיים
2 חלבונים גדולים
2 כפות (20 גרם) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
למוס גבינה לימוני:
2 כפיות (10 גרם) ג'לטין
1/4 כוס (50 מ"ל) מים קרים
גביע גדול (500 גרם) גבינה לבנה 9%
מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
1/2 1 שקיות (150 גרם) אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
גרידת לימון מלימון שלם
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
לציפוי:
150 גרם שוקולד לבן, קצוץ או שבור לקוביות
50 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף מיץ לימון
20 גרם חמאה רכה מאוד
30-40 גרם פיסטוק טבעי קלוי קצוץ גס
אופן ההכנה
  1. בסיס דקואז פיסטוק: מחממים תנור ל170 מעלות ומרפדים תבנית/רינג בנייר אפייה משומן קלות במעט חמאה.
  2. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד אבקת סוכר ופיסטוק וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה.
  3. במיקסר עם מטרפה מניחים חלבונים ומתחילים להקציף במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
  4. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, ולאחריו גם את הווניל, וממשיכים להקציף עוד 3-5 דקות במהירות גבוהה מאוד, עד שנוצר קצף יציב ומבריק.
  5. מוסיפים אל קצף החלבונים את אבקת הסוכר והפיסטוק הטחון ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן/ מרית עד שנוצרת תערובת אחידה.
  6. משטחים את התערובת בתוך התבנית ואופים 18-22 דקות, עד שהדקואז מזהיב.
  7. מצננים לחלוטין לפני הרכבת העוגה.
  8. מוס גבינה לימוני: בקערית קטנה מניחים ג'לטין ומים ומערבבים היטב. מניחים בצד למשך 10-15 דקות, עד שהג'לטין סופג את כל המים.
  9. בקערה בינונית מניחים גבינה, שמנת חמוצה, אבקת סוכר, וניל וגרידת לימון וטורפים היטב לתערובת אחידה (בעזרת מטרפה ידנית).
  10. ממיסים את הג'לטין במיקרו (10-15 שניות אמורות להספיק). מוסיפים 3-4 כפות מתערובת הגבינה אל הג'לטין המומס וטורפים היטב.
  11. מסננים את התערובת שנוצרה עם הג'לטין אל תוך תערובת הגבינה וטורפים היטב.
  12. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה אך רכה יחסית, ומקפלים אל תוך תערובת הגבינה בעדינות, עד שנוצר מוס אחיד.
  13. יוצקים את המוס מעל תחתית הדקואז ומיישרים באמצעות פלטה.
  14. מצננים את העוגה לפחות 4-5 שעות במקרר, עטופה היטב.
  15. הציפוי: בקערה קטנה מניחים יחד שוקולד ושמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  16. מוסיפים פנימה את מיץ הלימון והחמאה הרכה וטורפים היטב עד שהגנאש אחיד ומבריק.
  17. יוצקים את הגנאש מעל העוגה הקפואה ומפזרים בצורה אחידה. מצננים עוד כשעה-שעתיים במקרר.
  18. מוציאים את העוגה מהתבנית ומקשטים במעט פיסטוק קלוי קצוץ גס.

 

 

 

חזרה