שלח להדפסה  
מתכוני בסיס

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עגבניות צלויות בתנור / מיכל וקסמן

ניתן לאכול את העגבניות הצלויות כתוספת לסטייק או להמבורגר, לשים אותן על קרוסטיני עם פרמז'ן מגורר מעל, לחכות שיתקררו קצת ולאכול ליד ריקוטה או מוצרלה קרועה, עם זילוף נוסף של שמן זית מעל, להניח אותן בשלולית של חומוס או טחינה סמיכים וטריים.... מה שתדמיינו יעבוד פה.


חומרים
1/2 ק"ג עגבניות שרי קטנות, אדומות מוצקות ומתוקות
קורט נדיב של מלח גס
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום מקסימלי.
  2. מפזרים את העגבניות בתבנית לא שטוחה שתכיל אותן בשכבה אחת.
  3. מפזרים עליהן מלח גס בנדיבות ומזלפים שמן זית.
  4. צולים את העגבניות במרכז התנור כ-15-10 דקות, תלוי בגודלן, או עד שהעגבניות נסדקות, קליפתן מתחילה להתקמט ונוזליהן מבעבעים מתוכן, אבל הן עדיין שומרות על צורתן.
  5. מוציאים את התבנית מהתנור. העבניות מבעבעות ומיציהן מתאחדים עם השמן שבתבנית ליצירת רוטב ראשוני מתקתק ובעל טעם עגבנייתי צלוי ומרוכז.

 

חזרה