שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה עם עגבניות צלויות, תרד מאודה וריקוטה / מיכל וקסמן

בישול מינימליסטי של קיץ. קראנצ'יות של תרד, קרירות ומתיקות של ריקוטה, פסטה בלי יותר מדי תיבול וטעם מרוכז של עגבניות בשלות במיטבן. ארוחה קלה, מהירה ומספקת.


חומרים (2 מנות)
500 גרם עגבניות צלויות (ראו מתכון נפרד)
1 חבילה ריקוטה ((250 גרם), רצוי של מחלבות גד או של משק דותן
1/2 חבילה (250 גרם) ספגטי או פסטה ארוכה אחרת
1 חבילת תרד (בערך 300 גרם)
מלח גס
שמן זית
אופן ההכנה
  1. בסיר גדול מרתיחים מים לבישול הפסטה, ממליחים בנדיבות ומבשלים לפי ההוראות על העטיפה עד לרמת אל-דנטה.
  2. בינתיים צולים את העגבניות בתנור שחומם מראש לחום גבוה ביותר.
  3. 3-4 דקות לפני שהפסטה מוכנה מכינים את התרד: תולשים את עלי התרד מהגבעולים. ממלאים כיור או קערה גדולה במים קרים ושוטפים את עלי התרד. מעבירים את העלים מבלי לייבשם לסיר גדול עם מכסה ומאדים על להבה גדולה ביותר. אין צורך להוסיף מים, המים שנשארו על עלי התרד מהשטיפה יספיקו לאידוי. מדי פעם פותחים ומערבבים את התרד עד שכל העלים ירוקים כהים ורכים והמים התאדו. מורידים מהאש ושומרים את התרד חם.
  4. פורסים את הריקוטה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ בערך.
  5. הרכבת המנה: מסננים את הפסטה ממי הבישול ומחזירים אותה לסיר. מוסיפים את העגבניות הצלויות על מיציהן. מערבבים בעדינות בלי למעוך את העגבניות. טועמים וממליחים אם צריך.
  6. מחלקים את הפסטה עם העגבניות לקעריות אישיות. מניחים מעל כל ערימת פסטה חופן של עלי תרד מאודים ולצידם כמה פרוסות של ריקוטה. מזלפים על הכל שמן זית בנדיבות ומגישים חם.

 

חזרה