שלח להדפסה  
שבועות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרוסטיני עם ממרח פלפלים קלויים וברי / מיכל וקסמן


חומרים (15 קרוסטיני)
לקרוסטיני:
1 בגט פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
1/2 כוס שמן זית
מחטים מ-2 ענפי רוזמרין
לממרח פלפלים:
6 פלפלים מתוקים מהסוג המשולש, המאורך: אפשר 3 צהובים ו-3 אדומים
1/2 שן שום
קמצוץ מלח גס
1 כפית בלסמי מיושן
1 כף שמן זית
מחטים מענף רוזמרין
500 גרם ברי עזים ("מיכל" של קורנמל או אחרת)
אופן ההכנה
  1. ממרח פלפלים: קולים את הפלפלים על הגריל או בגריל של התנור עד שהקליפה מתחילה להשחיר. מניחים להם להתקרר לגמרי.
  2. מסירים את הקליפה ומנקים מגבעולים וגרעינים. מעבירים את הפילטים הנקיים של הפלפלים למעבד מזון או לבלנדר.
  3. מוסיפים מלח ושום. טוחנים בפולסים עד לקבלת רסק גס ולא משחה חלקה.
  4. מעבירים לקערה. מוסיפים בלסמי ושמן זית ומערבבים.
  5. שומרים במקרר. אפשר להשתמש כרוטב לפסטה, לסלט פסטה, כממרח לסנדוויצ'ים או מה שמתחשק.
  6. קרוסטיני: בעזרת מברשת או בעזרת האצבעות מורחים את פרוסות הבגט בשמן זית משני הצדדים. מסדרים את הפרוסות המרוחות בתבנית שטוחה מרופדת סנייר אפייה ומפזרים מחטי רוזמרין.
  7. מניחים במרכז התנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות וצולים 20-30 דקות או עד שפרוסות הבגט משחימות ומתקשות.
  8. מוציאים מהתנור ומקררים. אפשר להכין יום-יומיים לפני הארוחה ולשמור בשקית סגורה או בכלי אטום.
  9. קרוסטיני עם פלפלים וברי: מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות). מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
  10. מורחים את הקרוסטיני בשכבה נדיבה של ממרח פלפלים. פורסים את הברי עם קליפתה לפרוסות עבות (1 ס"מ עובי או יותר). מניחים פרוסת ברי על כל קרוסטיני. מפזרים מחטי רוזמרין.
  11. מניחים את התבנית במרכז התנור וצולים כ-10 דקות או עד שהגבינה נמסה אבל לא נוזלת. מגישים חם.
  12. אפשר להחליף את הברי בכל גבינת עיזים רכה שאוהבים.

 

 

חזרה