|
|
|
|
קרוסטיני עם ממרח פלפלים קלויים וברי
/ מיכל וקסמן
|
חומרים (15 קרוסטיני)
|
לקרוסטיני: |
1 בגט פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ |
1/2 כוס שמן זית |
מחטים מ-2 ענפי רוזמרין |
לממרח פלפלים: |
6 פלפלים מתוקים מהסוג המשולש, המאורך: אפשר 3 צהובים ו-3 אדומים |
1/2 שן שום |
קמצוץ מלח גס |
1 כפית בלסמי מיושן |
1 כף שמן זית |
מחטים מענף רוזמרין |
500 גרם ברי עזים ("מיכל" של קורנמל או אחרת) |
אופן ההכנה |
- ממרח פלפלים: קולים את הפלפלים על הגריל או בגריל של התנור עד שהקליפה מתחילה להשחיר. מניחים להם להתקרר לגמרי.
- מסירים את הקליפה ומנקים מגבעולים וגרעינים. מעבירים את הפילטים הנקיים של הפלפלים למעבד מזון או לבלנדר.
- מוסיפים מלח ושום. טוחנים בפולסים עד לקבלת רסק גס ולא משחה חלקה.
- מעבירים לקערה. מוסיפים בלסמי ושמן זית ומערבבים.
- שומרים במקרר. אפשר להשתמש כרוטב לפסטה, לסלט פסטה, כממרח לסנדוויצ'ים או מה שמתחשק.
- קרוסטיני: בעזרת מברשת או בעזרת האצבעות מורחים את פרוסות הבגט בשמן זית משני הצדדים. מסדרים את הפרוסות המרוחות בתבנית שטוחה מרופדת סנייר אפייה ומפזרים מחטי רוזמרין.
- מניחים במרכז התנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות וצולים 20-30 דקות או עד שפרוסות הבגט משחימות ומתקשות.
- מוציאים מהתנור ומקררים. אפשר להכין יום-יומיים לפני הארוחה ולשמור בשקית סגורה או בכלי אטום.
- קרוסטיני עם פלפלים וברי: מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות). מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
- מורחים את הקרוסטיני בשכבה נדיבה של ממרח פלפלים. פורסים את הברי עם קליפתה לפרוסות עבות (1 ס"מ עובי או יותר). מניחים פרוסת ברי על כל קרוסטיני. מפזרים מחטי רוזמרין.
- מניחים את התבנית במרכז התנור וצולים כ-10 דקות או עד שהגבינה נמסה אבל לא נוזלת. מגישים חם.
- אפשר להחליף את הברי בכל גבינת עיזים רכה שאוהבים.
| חזרה | | |