שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פיצטות מבצק עלים וגבינת עדנה / מיכל וקסמן


חומרים (15 מנות)
1 חבילת בצק עלים קפוא על בסיס חמאה
10 עגבניות שרי פרוסות דק
250 גרם גבינת "עדנה" מגוררת בפומפייה עבה (אפשר להשתמש בכל גבינה קשה שיש )
חופן עלי זעתר או אורגנו טריים
מלח גס
אופן ההכנה
  1. מפשירים את הבצק יום קודם במקרר. חשוב לעבוד עם הבצק כשהוא קר מאוד, אחרת הוא הופך למסטיק וקשה לקרוץ ממנו פיצטות.
  2. פורסים את הבצק על משטח עבודה. שומרים על עוביו המקורי בלי לרדד. קורצים מהבצק עיגולים לא גדולים בעזרת כוס או קורץ עוגיות. אפשר להשתעשע גם בצורות אחרות, לפי מצב הרוח ואופי הארוחה.
  3. מניחים במרכז כל עיגול בצק 2 פרוסות עגבנייה. מפזרים שבבי עדנה מגוררת ומניחים עלה או שניים של זעתר או אורגנו.
  4. מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית גדולה גדולה מרופדת בנייר אפייה תוך שמירה על רווחים קטנים ביניהם שיאפשרו להם להתנפח ולצמוח באופן חופשי.
  5. מניחים את התבנית במרכז התנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות ואופים כ-20 דקות או עד שהבצק תפוח, עליו נפרדים והגבינה נמסה, שחומה ומבעבעת.
  6. מגישים חם ומתפלאים איך מכל-כך מעט השקעה וטירחה יצא אוכל כל-כך טעים!

 

חזרה