שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גרמקנודל / נעמי אבליוביץ'

הקנודל, האב הרוחני של הקניידלך, הוא כופתה שמכינים באינספור גרסאות - מבצק שמרים או מתפוחי אדמה, מלוחה או מתוקה, ממולאת או ריקה. הגרמקנודל הוא קנודל מאודה מבצק שמרים ממולא ריבת פובידל ומוגש עם חמאה מומסת ופרג. מיועד לחובבי הז'אנר, בשלני קנודל מתקדמים ומשוגעים לדבר. אני אקרא לילד בשמו- מדובר בפרויקט, תעסוקה נעימה לשבת בבוקר או אולי לשעות הצהריים החמות כשבין כה לא יוצאים מטווח המזגן. את הקנודל נהוג להגיש כקינוח אבל גם כמנה עיקרית כיוון שהוא לא מתוק מדי ומשביע ביותר.


חומרים (-2 מנות)
לבסיס הבצק:
25 גרם שמרים
2/3 כוס חלב, בטמפרטורת החדר
1 כוס ו-3.5 כפות (175 גרם) קמח
לבצק:
1/3 כוס חלב
1 ביצה
3 כפות סוכר
1/4 כפית תמצית וניל איכותית
מעט קליפת לימון מגוררת
1/3 2 כוסות קמח
40 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
קורט מלח
250 גרם ריבת פובידל (מומלץ להניח את הריבה במקפיא לפחות שעה לפני השימוש. הריבה הנוזלית מתקשה מעט, דבר המקל על פעולת המילוי)
להגשה:
1/4 כוס סוכר
150 גרם חמאה
1 כוס (70 גרם) פרג טחון
אבקת סוכר
אופן ההכנה
  1. בקערה בינונית מערבבים את החלב עם השמרים עד להמסתם. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מכסים ומניחים להתפחה, עד שהבצק יכפיל את נפחו, בין חצי שעה לשעה.
  2. כשהבצק תפח אפשר לעבור לשלב הכנת הבצק: בקערה נפרדת, מערבבים את החלב, ביצה, סוכר, וניל וגרידת הלימון. מוסיפים לתערובת את בצק הבסיס שתפח ואת הקמח ולשים לבצק אחיד.
  3. מוסיפים את החמאה הרכה והמלח לתערובת ולשים היטב. מניחים את הבצק בקערה, מכסים ומניחים להתפחה נוספת, כ-10 דקות.
  4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן בגודל של כ-60X15 ס''מ לערך. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח. מקמחים תבנית שטוחה ומניחים בצד.
  5. מחלקים וחותכים את הבצק לריבועים בגודל של כ-7.5 ס''מ לערך.
  6. אוחזים ריבוע בצק בכף היד ומניחים במרכזו כפית מריבת הפובידל. אוספים את ארבעת הקצוות ביחד ומכדררים לכופתה, בפעולה הדומה להכנה של כדורי קובה. צובטים היטב את הקצוות כדי שלא ייפתחו במהלך האידוי (אפשר להרטיב את הקצוות במעט מים על מנת ולהדביק אותן יחד).
  7. מניחים את הכופתה בתבנית המקומחת וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק. אל תשכחו להשאיר מרווחים בין הכופתאות, הן תופחות.
  8. מכסים את התבנית עם הקנודלים במגבת ומניחים להתפחה אחרונה, כ-15 דקות.
  9. אידוי: מרתיחים מים בסיר אידוי, או בסיר רגיל אם משתמשים בסלסילת אידוי. מניחים את הכופתאות בסיר או בסלסילה, מכסים ומאדים כ-15 דקות.
  10. בישול: מרתיחים סיר עם מים מומלחים קלות. כשהמים מבעבעים קלות מוסיפים את הכופתאות ומבשלים כ-10 דקות. הופכים את הכופתאות ומבשלים 4-5 דקות נוספות.
  11. בינתיים מחממים מחבת על חום בינוני נמוך. מערבבים את החמאה והסוכר עד להמסה.
  12. כשהכופתאות מוכנות דוקרים אותן מיד עם קיסם במספר מקומות כדי שלא יצנחו.
  13. הגשה: מניחים גרמקנודל על צלחת ויוצקים מעל כף של חמאה נוזלית. מפזרים את הפרג הטחון ואבקת הסוכר ומגישים מיד.
חזרה