שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה בעגבניות מיובשות וריקוטה / רותי קינן

מנה שמוגשת פושרת בגלל תוספת הגבינה ונפלאה לערב קייצי. גבינת הריקוטה, התשובה האיטלקית לגבינות האחוזים שלנו, נהדרת עם פסטה. מאחר שהיא דלה בקלוריות (אבל עשירה מאוד בסידן), אפשר להתפרע עם הכמויות.


חומרים
חבילה (500 גרם) פסטה קצרה
2 כפות שמן זית
100 גרם עגבניות מיובשות שרויות בשמן, קצוצות
2 קישואים מגוררים עבה או פרוסים דק
1 כף תערובת עשבי תיבול איטלקית (מיורן, טימין, בזיליקום, אורגנו, רוזמרין) מיובשים
מלח, פלפל
250 גרם גבינת ריקוטה
2 כפות צנוברים קלויים (לא הכרחי)
1 צרור בזיליקום
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל האריזה. מסננים מהמים.
  2. בסיר שבו בושלה הפסטה מחממים מעט את השמן, מוסיפים את העגבניות המיובשות, הקישואים ועשבי התיבול ומקפיצים יחד דקה-שתיים.
  3. מוסיפים את הפסטה ומקפיצים אותה בתערובת עד שהיא מתחממת מחדש. מתבלים היטב במלח ובפלפל ומסירים מהאש.
  4. מעבירים את הפסטה לקערה ומפוררים עליה את גבינת הריקוטה. קורעים או חותכים גס את עלי הבזיליקום ומוסיפים לקערה. מקפיצים יחד עד שמתערבב. זורים למעלה את הצנוברים ומגישים מיד.

 

 

חזרה