|
|
|
|
כיסוני סלק במילוי גבינת עזים
/ גיא בן אשר, "גאיה - בית של אוכל"
מנה צמחונית נפלאה.
|
חומרים (4 מנות)
|
2 סלקים בינוניים |
טבעות מגליל גבינת עיזים בעובי 1/4 ס"מ |
250 מ"ל שמנת מתוקה |
50 מ"ל יין לבן |
קמצוץ פרג |
קמצוץ גרידת לימון |
מלח פלפל לפי הטעם |
לקישוט: |
טבעות בצל ירוק |
אופן ההכנה |
- מבשלים את הסלק כשעה ומצננים.
- חותכים את הסלק לפרוסות בעובי של סנטימטר וחותכים שוב כל פרוסה, אך לא עד הסוף, כך שנוצר מעין כיסון (כמו במפרום).
- ממלאים כל כיסון בטבעת גבינה בעובי רבע ס"מ.
- במחבת רותחת שמים קוביית חמאה ומטגנים את כיסון הסלק כ-2 דקות מכל צד.
- עם הפיכת הכיסונים לצידם השני מוסיפים את היין, השמנת, גרידת הלימון, המלח והפלפל.
- מצמצמים את הנוזל כ-2 דקות.
- סידור המנה: על צלחת נקייה מניחים את הכיסונים, מעליהם בוזקים את הפרג ומעטרים עם טבעות בצל ירוק. מגישים חם
| חזרה | | |