שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כיסוני סלק במילוי גבינת עזים / גיא בן אשר, "גאיה - בית של אוכל"

מנה צמחונית נפלאה.


חומרים (4 מנות)
2 סלקים בינוניים
טבעות מגליל גבינת עיזים בעובי 1/4 ס"מ
250 מ"ל שמנת מתוקה
50 מ"ל יין לבן
קמצוץ פרג
קמצוץ גרידת לימון
מלח פלפל לפי הטעם
לקישוט:
טבעות בצל ירוק
אופן ההכנה
  1.  מבשלים את הסלק כשעה ומצננים.
  2. חותכים את הסלק לפרוסות בעובי של סנטימטר וחותכים שוב כל פרוסה, אך לא עד הסוף, כך שנוצר מעין כיסון (כמו במפרום).
  3. ממלאים כל כיסון בטבעת גבינה בעובי רבע ס"מ.
  4. במחבת רותחת שמים קוביית חמאה ומטגנים את כיסון הסלק כ-2 דקות מכל צד.
  5. עם הפיכת הכיסונים לצידם השני מוסיפים את היין, השמנת, גרידת הלימון, המלח והפלפל.
  6. מצמצמים את הנוזל כ-2 דקות.
  7. סידור המנה: על צלחת נקייה מניחים את הכיסונים, מעליהם בוזקים את הפרג ומעטרים עם טבעות בצל ירוק. מגישים חם
חזרה