שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מלפפון בלאדי בלבן / חוסאם עבאס, אלבאבור

מלפפון הבלאדי צומח בחלקות ללא השקיה, וניזון רק ממי גשמים. הוא שונה במראה ממלפפון רגיל - הוא קטן יותר, מעוגל ומחוספס ונמצא בשווקים בקיץ למשך זמן קצר בלבד. איך בוחרים מלפפוני בלאדי? מחפשים את הקטנים, עם קליפה מבריקה, מוצקים ובמראה רענן.

לפנינו מתכון מרענן, שמתאים מאוד לימי הקיץ הלוהטים. בדומה לצזיקי היווני, גם במטבח הערבי משלבים בין יוגורט או לבן משובח, מלפפון ושום.


חומרים (4 מנות)
3 מלפפונים ירוקים, קלופים וקצוצים דק
1/2 כפית מלח
2 כוסות לבן או יוגורט טבעי
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס עלי נענע, קצוצים
לעיטור: מעט שמן זית
אופן ההכנה
  1. בקערה גדולה מערבבים את המלפפונים והלבן, מוסיפים את המלח והשום ומערבבים.
  2. מקשטים בעלי הנענע ובוזקים מעט שמן זית.

 

חזרה