שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרם מסקרפונה עם משמש בווניל / תומר כבירי


חומרים (6 מנות)
משמשים:
1 ק"ג משמש (אפשר להמיר בנקטרינות)
2 מקלות וניל
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
קרם מסקרפונה:
350 גרם (1.5 כוסות) שמנת 42%
250 גרם מסקרפונה
100 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
20 גרם (2 כפיות) מי זהר
לקישוט:
2 דפי פילו
50 גרם חמאה מומסת
מעט פיסטוקים קלויים
אופן ההכנה
  1. צולים את המשמשים עם הסוכר החום והווניל כ-5 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. מניחים להתקרר.
  2. מקציפים את כל המרכיבים במהירות נמוכה עד שהתערובת מסמיכה קלות. מגבירים את המהירות ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. שומרים במקרר עד להגשה.
  3. מורחים את דפי הפילו בחמאה, ומניחים אותם אחד על השני. חותכים משולשים באורך 10 ס"מ. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.
  4. הרכבה: מניחים כמה משמשים צלויים בכוס הגשה, שמים מעל 2 כפות מקרם המסקרפונה. מניחים עוד כמה משמשים ומעט מהקרם. נועצים 2 משולשים של פילו בקרם, ומעטרים במעט פיסטוקים קלויים.

 

חזרה