|
|
|
|
קרם מסקרפונה עם משמש בווניל
/ תומר כבירי
|
חומרים (6 מנות)
|
משמשים: |
1 ק"ג משמש (אפשר להמיר בנקטרינות) |
2 מקלות וניל |
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום |
קרם מסקרפונה: |
350 גרם (1.5 כוסות) שמנת 42% |
250 גרם מסקרפונה |
100 גרם (4 כפות) אבקת סוכר |
20 גרם (2 כפיות) מי זהר |
לקישוט: |
2 דפי פילו |
50 גרם חמאה מומסת |
מעט פיסטוקים קלויים |
אופן ההכנה |
- צולים את המשמשים עם הסוכר החום והווניל כ-5 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. מניחים להתקרר.
- מקציפים את כל המרכיבים במהירות נמוכה עד שהתערובת מסמיכה קלות. מגבירים את המהירות ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. שומרים במקרר עד להגשה.
- מורחים את דפי הפילו בחמאה, ומניחים אותם אחד על השני. חותכים משולשים באורך 10 ס"מ. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.
- הרכבה: מניחים כמה משמשים צלויים בכוס הגשה, שמים מעל 2 כפות מקרם המסקרפונה. מניחים עוד כמה משמשים ומעט מהקרם. נועצים 2 משולשים של פילו בקרם, ומעטרים במעט פיסטוקים קלויים.
| חזרה | | |