|
|
|
|
קדאיף במילוי קרם לימון ופטל
/ תומר כבירי
|
חומרים (6 מנות)
|
קדאיף: |
200 גרם אטריות קדאיף |
50 גרם (2 כפות גדושות) אבקת סוכר |
קרם לימון: |
190 מ"ל מחית לימון בוארון (אפשר להמיר במיץ לימון טרי) |
6 חלמונים |
3 ביצים |
100 גרם (3/4 כוס) סוכר |
60 גרם חמאה |
2 גרם (1 כפית שטוחה) ג'לטין |
10 מ"ל מים |
קרם לימון אוורירי: |
500 מ"ל שמנת 42% |
100 גרם (4 כפות) אבקת סוכר |
250 גרם מקרם הלימון הראשון |
לקישוט: |
300 גרם פטל טרי |
נענע |
אופן ההכנה |
- קדאיף: מפזרים את אבקת הסוכר על הקדאיף.
- משמנים את צדו החיצוני של רינג נירוסטה בקוטר 8 ס"מ וגובה 5 ס"מ. מלפפים את אטריות הקדאיף על הצד החיצוני של הרינג, ואופים כ-12 דקות בטמפ' של 180 מעלות. אם אין רינג אפשר להשתמש בכל כלי חסין חום בעל פרופיל זהה, כגון קעריות לסופלה וכו'.
- קרם לימון: משרים את הג'לטין במים קרים. מערבבים את הביצים והחלמונים עם הסוכר.
- בסיר קטן מביאים לרתיחה את מחית הלימון והחמאה, ומוסיפים לתערובת הביצים תוך כדי ערבוב על מנת שהביצים לא יתבשלו.
- מסננים את תערובת הביצים ומחית הלימון לסיר וטורפים עם מטרפה מעל אש נמוכה עד להסמכה.
- מסירים מהאש, טורפים פנימה את הג'לטין, מסננים, ומקררים.
- קרם לימון אוורירי: מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מקפלים לתוכה את קרם הלימון הסמיך.
- הרכבת המנה: משחררים בעדינות את סלסלות הקדאיף מהרינגים, ומניחים אותן על צלחת.
- מניחים בתוך הסלסלה כף מקרם הלימון, ומפזרים מעליו פטל טרי.
- מניחים 2 כפות מקרם הלימון הקל. מערבבים עוד פטל טרי עם נענע קצוצה דק, ומפזרים מלמעלה.
| חזרה | | |