שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קדאיף במילוי קרם לימון ופטל / תומר כבירי


חומרים (6 מנות)
קדאיף:
200 גרם אטריות קדאיף
50 גרם (2 כפות גדושות) אבקת סוכר
קרם לימון:
190 מ"ל מחית לימון בוארון (אפשר להמיר במיץ לימון טרי)
6 חלמונים
3 ביצים
100 גרם (3/4 כוס) סוכר
60 גרם חמאה
2 גרם (1 כפית שטוחה) ג'לטין
10 מ"ל מים
קרם לימון אוורירי:
500 מ"ל שמנת 42%
100 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
250 גרם מקרם הלימון הראשון
לקישוט:
300 גרם פטל טרי
נענע
אופן ההכנה
  1. קדאיף: מפזרים את אבקת הסוכר על הקדאיף.
  2. משמנים את צדו החיצוני של רינג נירוסטה בקוטר 8 ס"מ וגובה 5 ס"מ. מלפפים את אטריות הקדאיף על הצד החיצוני של הרינג, ואופים כ-12 דקות בטמפ' של 180 מעלות. אם אין רינג אפשר להשתמש בכל כלי חסין חום בעל פרופיל זהה, כגון קעריות לסופלה וכו'.
  3. קרם לימון: משרים את הג'לטין במים קרים. מערבבים את הביצים והחלמונים עם הסוכר.
  4. בסיר קטן מביאים לרתיחה את מחית הלימון והחמאה, ומוסיפים לתערובת הביצים תוך כדי ערבוב על מנת שהביצים לא יתבשלו.
  5. מסננים את תערובת הביצים ומחית הלימון לסיר וטורפים עם מטרפה מעל אש נמוכה עד להסמכה.
  6. מסירים מהאש, טורפים פנימה את הג'לטין, מסננים, ומקררים.
  7. קרם לימון אוורירי: מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מקפלים לתוכה את קרם הלימון הסמיך.
  8. הרכבת המנה: משחררים בעדינות את סלסלות הקדאיף מהרינגים, ומניחים אותן על צלחת.
  9. מניחים בתוך הסלסלה כף מקרם הלימון, ומפזרים מעליו פטל טרי.
  10. מניחים 2 כפות מקרם הלימון הקל. מערבבים עוד פטל טרי עם נענע קצוצה דק, ומפזרים מלמעלה.
חזרה