שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קסטה ביתית / חן שוקרון

נכון, זו השקעה וגם קצת עבודה, ולא בטוח שזה מתאים לכל אחד, אבל המתכון הבא כל כך טעים ומוצלח, שגם אם תחליטו לאמץ רק חלק ממנו ולהכין רק את הביסקוויטים, כבר הרווחתם.


חומרים (10 מנות)
המרכיבים (לכ-20 ביסקוויטים בגודל 10X5 ס"מ):
2.5 כוסות + 2 כפות (380 גרם) קמח
1 כוס (200 גרם) סוכר חום כהה
1 כפית סודה לשתייה
3/4 כפית מלח
100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
1/3 כוס (120 גרם) דבש
5 כפות (75 מ"ל) חלב
1 כף תמצית וניל
למילוי:
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות
1 מיכל של 1.2 ליטר גלידה קנויה או ביתית
אופן ההכנה
  1. מעבירים את הגלידה לתבנית בגודל 20X20 ס"מ ומקפיאים (רצוי למשך לילה).
  2. הביסקוויטים: מנפים לקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמח והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים עד שנוצרת תערובת פירורית.
  3. בקערית קטנה מערבבים היטב את הדבש, החלב ותמצית הווניל.
  4. מוסיפים את תערובת הדבש לקערת המיקסר ומערבלים רק עד שהתערובת מתגבשת לבצק.
  5. מוציאים את הבצק מהמיקסר, יוצרים ממנו צורה של מלבן, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעתיים.
  6. לאחר שהבצק התקרר, מוציאים אותו אל משטח מקומח ומרדדים אותו לריבוע דק בעובי של כ-1/2 ס"מ. הבצק דביק מאוד ולכן כדאי לקמח היטב את משטח הרידוד ואת המערוך. מסירים את השוליים המיותרים בעזרת סכין.
  7. בעזרת גלגלת משוננת (או גלגלת לפיצה או סכין) חותכים מהבצק 20 מלבנים, כל אחד בגודל 10X5 ס"מ. במידה והבצק עבה מידי, אפשר לרדד אותו דק יותר וליצור כמות גדולה יותר של ביסקוויטים.
  8. מעבירים את הביסקוויטים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, במרווחים זה מזה. בעזרת החלק הקטום של שיפוד עץ, מחוררים כל ביסקוויט בשני טורים שווים, כ-6 חורים בכל טור.
  9. מקפיאים את ריבועי הבצק לכ-20-30 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות. אופים את הביסקוויטים הישר מהמקפיא במשך 13-15 דקות, עד להזהבה קלה. אם מעדיפים מרקם פחות רך ויותר קראנצ'י, אפשר להאריך את משך האפייה בכמה דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
  10. הגנאש: בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. מסירים מהאש ומיד יוצקים על גבי השוקולד. מניחים לדקה אחת ולאחר מכן מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מצננים לטמפ' החדר.
  11. הרכבת המנה: מסדרים את הביסקוויטים בזוגות שווים וזהים. על מחציתם מורחים שכבה נדיבה של הגנאש. מניחים לגנאש להתקשות (אפשר לזרז ע"י הכנסה למקפיא או למקרר).
  12. חותכים את הגלידה למלבנים בגודל של 10X5 ס"מ. מניחים על גבי כל ביסקוויט עם גנאש קוביית גלידה. סוגרים במחצית השנייה של הביסקוויטים ואוכלים מיד.

 

 

טיפ: במידה ומשתמשים בגלידה קנויה, לא מומלץ לשמור את הקסטות במקפיא כשהן מוכנות. משך זמן ההפשרה של הביסקוויטים גדול יותר מאשר של הגלידה. הביסקוויט נותר קשה והגלידה מתרככת. מומלץ להרכיב את הקסטה ולאכול מייד.

 

 

חזרה