|
|
|
|
קינוח גבינה ושוקולד לבן עם אוכמניות ביין אדום
/ ניר צוק, קורדיליה
|
חומרים
|
לקינוח גבינה ושוקולד לבן: |
500 גרם גבינה כחושה |
50 גרם חמאה מומסת |
100 גרם שוקולד לבן מומס |
1/2 כוס סוכר |
מעט תמצית וניל איכותית |
קליפה מגוררת מ-1 לימון |
קורט מלח |
4 חלמונים |
1 כף סוכר |
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל) + 1 כף סוכר |
לאוכמניות ביין: |
2 סלסלות אוכמניות טריות |
1/2 כוס יין אדום (רצוי פורט) |
1 מקל וניל |
1 מקל קינמון |
1 כוס סוכר |
אופן ההכנה |
- קינוח גבינה: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים גבינה, חמאה מומסת, שוקולד, סוכר, גרידת לימון ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת טורפים 4 חלמונים, מלח וכף סוכר עד לקבלת קצף מעט יציב. מקפלים למסת הגבינה.
- בקערת המיקסר עם וו מטרפה מקציפים שמנת מתוקה וכף סוכר עד לקבלת קצפת רכה. מקפלים לתערובת הגבינה.
- יוצקים לכוסות ומעבירים למקרר עד להכנת האוכמניות.
- אוכמניות ביין: בסיר גדול מניחים יין אדום, מקל וניל, קינמון וסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 10 דקות ומורידים מהאש.
- מוסיפים לסיר את האוכמניות ומצננים את התערובת.
- יוצקים את האוכמניות על קינוחי הגבינה ושומרים בקירור עד להגשה.
| חזרה | | |