|
|
|
|
סלט עוף וקישואים
/ ynet
|
חומרים (2 מנות)
|
למרינדה: |
1/4 כוס רוטב סויה |
2 כפות רוטב טריאקי |
1 כפית דבש |
לסלט: |
1/2 קילו חזה עוף, נקי, חתוך לרצועות קצרות |
2-3 קישואים |
1 בצל סגול בינוני |
1/4 כרוב סגול |
1/2 ראש חסה |
10 עגבניות שרי, חתוכות לחצאים (אפשר גם 2-3 עגבניות רגילות חתוכות גס) |
4 כפות שמן זית |
לקישוט: |
1/4 פטרוזיליה קצוצה (אופציונאלי) |
אופן ההכנה |
- המרינדה: מערבבים את חומרי המרידנה יחד עד לתערובת אחידה.
- מניחים את רצועות העוף במרינדה ומניחים בצד.
- הסלט: פורסים את הבצל הסגול ואת הקישואים לפרוסות.
- קוצצים את הכרוב הסגול ואת החסה.
- מניחים בקערה את החסה והכרוב.
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את רצועות העוף יחד עם המרינדה עד שהעוף מוכן ושזוף.
- מוציאים את העוף מהמחבת ומשאירים את המרינדה ומטגנים את פרוסות הקישואים עד לריכוך.
- מוסיפים לקערה עם החסה והכרוב את העוף, הבצל הסגול, הקישואים והעגבניות. מערבבים קלות, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומערבבים שוב.
- מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.
| חזרה | | |