שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קיש פטריות ובצל ירוק / רותי קינן


חומרים (1 מנה)
לבצק:
1.5 כוסות קמח
100 גרם חמאה
קורט מלח
3 כפות מים קרים
למלית:
2 סלסילות פטריות חורש
1 חבילה בצל ירוק
2 כפות שמן זית
20 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות
3 ביצים גדולות
1 מכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות קמח
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים בחמאה תבנית פאי בקוטר 27 ס"מ או שתי תבניות קטנות, בקוטר 20 ס"מ בערך.
  2. הבצק: מניחים בקערה את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים באצבעות לתערובת דמוית פירורים. יוצקים את המים ומעבדים במהירות לכדור בצק שאינו נדבק לידיים. אפשר להשתמש במעבד מזון ולעבד רק עד שהבצק נפרד מדופנות המכל. עוטפים בניילון ומצננים כשעה במקרר.
  3. מרדדים את הבצק לעיגול שקוטרו כ-30 ס"מ ומרפדים בו את הבסיס והדפנות של התבנית. מהדקים על הבצק יריעה של נייר אלומיניום ואופים 10 דקות. מוציאים מהתנור ומסירים את הנייר.
  4. המלית: מנקים את הפטריות ופורסים אותן לפרוסות. קוצצים את הבצלים הירוקים. במחבת גדולה, מטגנים את הבצלים בשמן זית וחמאה רק עד שהם מתרככים. מוסיפים את השום, מטגנים תוך ערבוב עוד דקה ומעבירים לקערה. מכניסים למחבת את הפטריות ומטגנים כ-5 דקות. מעבירים לקערה עם הבצלים.
  5. טורפים את הביצים ומוסיפים אותן לתערובת הירקות ביחד עם השמנת, החלב, הגבינה והקמח. מערבבים היטב, מוסיפים את הפטרוזיליה ומתבלים במלח ובפלפל.
  6. יוצקים את התערובת על הבצק האפוי למחצה ומחזירים לתנור. מנמיכים את החום ל-170 מעלות ואופים כ-40 דקות או עד שהמלית מזהיבה ומתייצבת.

 

הערה לממהרים: אפשר לוותר על שלב האפייה המוקדמת של הבצק. במקרה כזה, מומלץ להניח את התבנית בשליש התחתון של התנור ולאפות ב-180 מעלות כ-45 דקות, עד שהמלית מתייצבת

חזרה