|
|
|
|
עוגת תפוחים עם פרחים
/ עודד רז
|
חומרים
|
המרכיבים: |
2.25 כוסות קמח |
2 כוסות סוכר דמררה |
2.5 כפיות (שקית) אבקת אפיה |
1/2 כפית מלח |
1 כפית קינמון |
200 גרם חמאה, מותכת |
1/2 כוס ריבה (איזה שבא לכם) |
6 ביצים |
7 תפוחי עץ (מומלץ: הגרני סמית' הירוקים), קלופים |
2 כפות עשבי תבלין, שטופים וקצוצים דק (נענע, מרווה, מליסה, לואיזה, זוטה, לבנדר, גרניום לימוני, או כל עשב תבלין חביב עליכם) |
כף יד מלאה בפרחים אכילים, שטופים (ורד, רוזמרין, מרווה, תימין, מליסה, לבנדר, קמומיל, אמנון ותמר, שן הארי, חמציץ, או כל פרח טעים ובלתי רעיל שאתם מזהים) |
לשטרויזל (פירורי בצק לקישוט): |
3 כפות (20 גרם) קמח |
50 גרם חמאה |
50 גרם סוכר |
אופן ההכנה |
- מערבבים את מרכיבי השטרויזל ויוצרים כדור בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקפיא עד שיגיע תורו, רגע לפני האפייה.
- מערבבים בקערה גדולה את כל יתר המרכיבים, פרט לתפוחים, עשבי התבלין והפרחים.
- מערבבים את עשבי התבלין והפרחים ומחלקים לשתי ערימות. מערבבים ערימה אחת עם הבלילה שבקערה.
- מרחיקים את ליבות תפוחי העץ וחותכים את התפוחים לקוביות. מוסיפים גם אותן לבלילה. את הליבות, אגב, אפשר להוסיף לסיר בבישול ריבה. יש בהן פקטין שיעזור להקריש אותה.
- מעבירים את הבלילה לתוך תבנית אפייה גדולה מצופה בנייר אפייה ומעליה מפזרים את ערימת הפרחים והתבלינים השניה.
- בעזרת פומפיה גסה גוררים את כדור השטרויזל מעל לעוגה. לא שוכחים להוריד ממנו את הניילון קודם לכן.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מ"צ כ-25-30 דקות.
- בהגשה מפזרים על העוגה כמה פרחים רעננים. לצד העוגה מכינים סירופ קרמל עם עלי מרווה, שישתלב עם עשבי התבלין שבעוגה, או שמכינים רוטב מאייריש קרים ושמנת מתוקה.
| חזרה | | |