שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת תפוחים עם פרחים / עודד רז


חומרים
המרכיבים:
2.25 כוסות קמח
2 כוסות סוכר דמררה
2.5 כפיות (שקית) אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
200 גרם חמאה, מותכת
1/2 כוס ריבה (איזה שבא לכם)
6 ביצים
7 תפוחי עץ (מומלץ: הגרני סמית' הירוקים), קלופים
2 כפות עשבי תבלין, שטופים וקצוצים דק (נענע, מרווה, מליסה, לואיזה, זוטה, לבנדר, גרניום לימוני, או כל עשב תבלין חביב עליכם)
כף יד מלאה בפרחים אכילים, שטופים (ורד, רוזמרין, מרווה, תימין, מליסה, לבנדר, קמומיל, אמנון ותמר, שן הארי, חמציץ, או כל פרח טעים ובלתי רעיל שאתם מזהים)
לשטרויזל (פירורי בצק לקישוט):
3 כפות (20 גרם) קמח
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
אופן ההכנה
  1. מערבבים את מרכיבי השטרויזל ויוצרים כדור בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקפיא עד שיגיע תורו, רגע לפני האפייה.
  2. מערבבים בקערה גדולה את כל יתר המרכיבים, פרט לתפוחים, עשבי התבלין והפרחים.
  3. מערבבים את עשבי התבלין והפרחים ומחלקים לשתי ערימות. מערבבים ערימה אחת עם הבלילה שבקערה.
  4. מרחיקים את ליבות תפוחי העץ וחותכים את התפוחים לקוביות. מוסיפים גם אותן לבלילה. את הליבות, אגב, אפשר להוסיף לסיר בבישול ריבה. יש בהן פקטין שיעזור להקריש אותה.
  5. מעבירים את הבלילה לתוך תבנית אפייה גדולה מצופה בנייר אפייה ומעליה מפזרים את ערימת הפרחים והתבלינים השניה.
  6. בעזרת פומפיה גסה גוררים את כדור השטרויזל מעל לעוגה. לא שוכחים להוריד ממנו את הניילון קודם לכן.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מ"צ כ-25-30 דקות.
  8. בהגשה מפזרים על העוגה כמה פרחים רעננים. לצד העוגה מכינים סירופ קרמל עם עלי מרווה, שישתלב עם עשבי התבלין שבעוגה, או שמכינים רוטב מאייריש קרים ושמנת מתוקה.
חזרה