|
|
|
|
סלט ברוקומיני עם גבינת פטה בווינגרט חרדל
/ אלומה בליליוס
סלט ברוקולי טעים ומשביע
|
חומרים (4 מנות)
|
1 ק"ג ברוקומיני או ברוקולי טרי |
2 כפות גדושות של מלח גס |
1 בצל סגול פרוס דק |
20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים |
200 גרם גבינת פטה עיזים או בולגרית עיזים או גבינה צפתית (אפשר לשחק באחוזי השומן) מפוררת |
לוינגרט: |
2 לימון טרי סחוט |
1 כפית שטוחה של חרדל דיז'ון חלק |
1 כפית שטוחה של חרדל דיז'ון גרגרים |
4 כפות שמן זית איכותי |
1 כפית מלח |
1/2 כפית פלפל שחור גרוס |
אופן ההכנה |
- מנקים את הברוקומיני/ברוקולי מעלים ומנקים את הגבעולים. במידה ואתם קונים ברוקומיני אין צורך לקלף את הגבעול. במידה ואתם מכינים עם ברוקולי יש לקלף את הגבעול. חותכים את הגבעולים למקטעים של 3-4 ס"מ.
- מרתיחים מים בסיר עמוק וברגע שהמים רותחים מוסיפים את המלח הגס. במקביל מכינים קערה עם מי קרח על מנת לעצור את הבישול ושימור הצבע הירוק של הירק.
- מוסיפים לסיר בכל פעם מעט ברוקומיני למשך 1/2 דקה עד דקה (לא מעבר, אח"כ הירק יאבד מפריכותו) ומעבירים בעזרת כף מסננת לקערת מי הקרח. חוזרים על הפעולה עד שכל הברוקומיני מוכנים.
- מסננים את הברוקומיני מהמים ומעבירים לקערה נקייה. מוסיפים את פרוסות הבצל ועגבניות השרי.
- הויניגרט: מכניסים את כל חומרי הוינגרט לצנצנת ריקה ומערבבים היטב עד שהתערובת הופכת למסה אחידה.
- הרכבת הסלט: מוסיפים מחצית מכמות הרוטב לתערובת הברוקומיני, הבצל הסגול והעגבניות ומערבבים. טועמים, ובמידה וחסר רוטב מוסיפים עוד בהתאם לטעמכם.
- לסיום מוסיפים את פירורי גבינת פטה, מערבבים שוב ואוכלים.
| חזרה | | |