שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט ברוקומיני עם גבינת פטה בווינגרט חרדל / אלומה בליליוס

סלט ברוקולי טעים ומשביע


חומרים (4 מנות)
1 ק"ג ברוקומיני או ברוקולי טרי
2 כפות גדושות של מלח גס
1 בצל סגול פרוס דק
20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
200 גרם גבינת פטה עיזים או בולגרית עיזים או גבינה צפתית (אפשר לשחק באחוזי השומן) מפוררת
לוינגרט:
2 לימון טרי סחוט
1 כפית שטוחה של חרדל דיז'ון חלק
1 כפית שטוחה של חרדל דיז'ון גרגרים
4 כפות שמן זית איכותי
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. מנקים את הברוקומיני/ברוקולי מעלים ומנקים את הגבעולים. במידה ואתם קונים ברוקומיני אין צורך לקלף את הגבעול. במידה ואתם מכינים עם ברוקולי יש לקלף את הגבעול. חותכים את הגבעולים למקטעים של 3-4 ס"מ.
  2. מרתיחים מים בסיר עמוק וברגע שהמים רותחים מוסיפים את המלח הגס. במקביל מכינים קערה עם מי קרח על מנת לעצור את הבישול ושימור הצבע הירוק של הירק.
  3. מוסיפים לסיר בכל פעם מעט ברוקומיני למשך 1/2 דקה עד דקה (לא מעבר, אח"כ הירק יאבד מפריכותו) ומעבירים בעזרת כף מסננת לקערת מי הקרח. חוזרים על הפעולה עד שכל הברוקומיני מוכנים.
  4. מסננים את הברוקומיני מהמים ומעבירים לקערה נקייה. מוסיפים את פרוסות הבצל ועגבניות השרי.
  5. הויניגרט: מכניסים את כל חומרי הוינגרט לצנצנת ריקה ומערבבים היטב עד שהתערובת הופכת למסה אחידה.
  6. הרכבת הסלט: מוסיפים מחצית מכמות הרוטב לתערובת הברוקומיני, הבצל הסגול והעגבניות ומערבבים. טועמים, ובמידה וחסר רוטב מוסיפים עוד בהתאם לטעמכם.
  7. לסיום מוסיפים את פירורי גבינת פטה, מערבבים שוב ואוכלים.
חזרה