שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סנדוויץ' עוגיות שקדים במילוי גנאש שוקולד מריר / נטלי לוי

עוגיות סנדוויץ' טעימות, יפות ולא מסובכות להכנה, מבצק שקדים פריך שחובקות גנאש שוקולד מריר קרמי


חומרים (30 מנות)
לעוגיות:
1.5 כוסות (210 גרם) קמח לבן
6 כפות גדושות (90 גרם) שקדים טחונים
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2/3 כוס (70 גרם) אבקת סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
1 כף ליקר אמרטו
לגנאש שוקולד מריר:
125 גרם שוקולד מריר (53% מוצקי קקאו)
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית דבש
מעט סוכר חום דמררה לפיזור על העוגיות
אופן ההכנה
  1. עוגיות: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, שקדים, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים פנימה את החלמונים והאמרטו וממשיכים לעבד רק עד קבלת בצק.
  3. מאחדים את הבצק בידיים ומשטחים לדיסקית בעובי של כסנטימטר אחד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של 3-4 מ"מ וקורצים עוגיות עגולות. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
  6. מפזרים מעל העוגיות מעט סוכר חום.
  7. אופים 9-13 דקות, או עד שהעוגיות זהובות ויציבות. מצננים לחלוטין.
  8. גנאש שוקולד מריר: קוצצים את השוקולד המריר או שוברים לקוביות ומניחים בקערה בינונית.
  9. בסיר קטן מניחים יחד שמנת ודבש ומביאים לסף רתיחה.
  10. מוזגים את השמנת על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים עד שמתקבל גנאש עשיר ומבריק.
  11. מצננים את הגנאש בטמפרטורת החדר כשלוש שעות, עד שהוא מתייצב.
  12. כאשר הגנאש יציב מערבבים אותו היטב עד שהוא קרמי וחלק.
  13. בעזרת כפית ממלאים חצי מכמות העוגיות מהקרם וסוגרים עם עוגייה נוספת כך שנוצר סנדוויץ'.
חזרה