פול מדמס
/ אורי מאיר-צ'יזיק
את תבשיל פול זה נהוג לאכלו בלילות צום הרמדאן ומכינים אותו על-ידי בישול איטי וממושך. פה מובאת גרסה של תבשיל פול זה המוכן מפול מונבט.
|
חומרים
|
4 כוסות פול מונבט |
מים |
בצל לבן שלם קצוץ |
2 שיני שום |
כפית כמון טחון |
מלח |
שמן זית |
לימון שלם סחוט |
צרור פטרוזילה קצוץ |
אופן ההכנה |
- מכניסים לסיר את הפול, הבצל הקצוץ, השום, והכמון.
- מכסים במים כס"מ מעל הפול.
- מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשלוש שעות, מידי חצי שעה בודקים את כמות המים ומוסיפים עוד אם חסר.
- אחרי שלוש שעות, מוסיפים שמן זית, מלח ולימון סחוט ומערבבים.
- לפני ההגשה מפזרים מעל פטרוזיליה.
|
חזרה |