שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

זאבן (ז'אבן) / דני שטרית


חומרים
2 כוסות מים
1 ק"ג סוכר
1 חלבון
מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה
  1. בסיר בינוני מחממים את המים עם הסוכר ומבשלים עד שנוצר סירופ קרמל. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מצננים.
  2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבון עד לקבלת קצף לבן תפוח.
  3. מוזגים לאט את הסירופ לתוך הקצף, תוך כדי הקצפה, ומקציפים כ-10 דקות, עד שהזבאן מתגבש ונעשה מוצק.
חזרה